Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί.









Την χλιαρή έως γελοία αντίδραση του Δένδια προκάλεσε η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά.
Όπως τόνισε συνιστά «πρόκληση για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά». «Στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενόψει του ΣΕΥ της ΕΕ τη Δευτέρα  ενημέρωσα τους συναδέλφους μου για την πρόκληση που συνιστά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και την UNESCO, για την  απόφαση που ακυρώνει το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ το 1934.


Λέμε εμείς τώρα .
Εάν υπάρχουν όρχεις, ας κάνουν όλα τα τούρκικα τζαμιά παλιά και νέα, χριστιανικές εκκλησίες αφού ο Ερντογάν έκανε την Αγιά Σοφιά μια εκκλησιά -μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς Τζαμί . 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από μια χώρα που έχει συνδέσει το ιστορικό παρελθόν της με τις γενοκτονίες και τις καταστροφές, ουδείς περιμένει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορία. Αυτό που περιμένουμε πλέον είναι μια σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης από την ελληνική πλευρά αλλά και από τους Έλληνες πολίτες. Κινήσεις μπορούν να γίνουν πολλές και επίσημα και ανεπίσημα, όπως στην περίπτωση του σπιτιού του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα μπορούσε να γίνει Μουσείο αφιερωμένο στα εγκλήματα των Νεότουρκων απέναντι στους Χριστιανούς των παραλίων της Ιωνίας και του Πόντου. Επίσης, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να σταματήσουν τις μετακινήσεις για αγορές στην Πόλη και τα κανάλια, αν θέλουν να θεωρούνται κομμάτι της Ελληνικής τηλεόρασης, να πάψουν τις προβολές τουρκικών σειρών. Όλα είναι θέμα εθνικής βούλησης, αρκεί να τη διαθέτουμε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...