Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Νέα Navtex από την Τουρκία νότια της Γαύδου.



Κλιμακώνει τις προκλήσεις το ισλαμιστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 120 τουρκικά αλιευτικά πλέουν προς το Νότιο Κρητικό Πέλαγος, σε μια ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην ΑΟΖ νότια της Κρήτης,  ενώ η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία ανακοινώνει άσκηση νότια της Κρήτης εντός του παράνομου διαδρόμου Τουρκίας-Τρίπολης. Πάντως με μία γρήγορη ''ματιά'' στο marine traffic, θα διαπιστώσει κανείς πως τα τουρκικά αλιευτικά (που είναι άγνωστο τι έχουν στα αμπάρια τους) συνεχίζουν να παραμένουν στο Αιγαίο!
Εάν δει κανείς τα στίγματα στον χάρτη από χθες, θα διαπιστώσει πως αρκετά βρίσκονται σε ελληνικά ύδατα!

Η Τουρκία λοιπόν με νέα ναυτική οδηγία "Navtex" που εξέδωσε χθες ανακοινώνει άσκηση στην περιοχή όπου η TOTAL θα αρχίσει έρευνες το φθινόπωρο, νότια της Γαύδου.
Με την κίνηση αυτή οι Τούρκοι για πρώτη εργαλειοποιούν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και μάλιστα από την υποτιθέμενη πλευρά της ΑΟΖ για τη Λιβύη που όμως βρίσκεται μέσα σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Πολλοί εκτιμούν ότι ήθελε να προλάβει εξελίξεις σε δυτικό οικόπεδο της Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι το «Γιαβούζ» δεν είναι ερευνητικό σκάφος αλλά θαλάσσιο πλωτό γεωτρύπανο. Σύμφωνα με το The Arab Weekly, το επόμενο σημείο ανάφλεξης θα είναι στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία τα θέλει όλα.
''Η Τουρκία έχει πλάτες από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Έχει ήδη πατήσει πόδι στη Λιβύη, ενώ θέλει τα πάντα στο Αιγαίο.











Όσον αφορά στις δηλώσεις του ανεκδιήγητου Δένδια στο STAR ότι θα ζητήσει από την Ε.Ε. την ενεργοποίηση άρθρου 42 παρ. 7 για στρατιωτική υποστήριξη στην Ε.Ε. σε περίπτωση ελληνοτουρκικών επιχειρήσεων, αυτό λόγω των αργόσυρτων ευρωπαϊκών πολιτικο-επιχειρησιακών διαδικασιών θα ενεργοποιηθεί μετά δυο-τρία χρόνια, όταν θα έχουν τελειώσει οι τουρκικές επιχειρήσεις σε βάρος της χώρας.
Φαίνεται ότι δεν έχει μελετήσει σε βάθος το άρθρο 42.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...