Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Πύρινο μήνυμα του Μακρόν



Κλιμακώνουν την κρίση οι Τούρκοι, ανακοινώνοντας με νέα παράνομη NAVTEX εκτοξεύσεις πυραύλων στο Καστελόριζο για τις 18 Αυγούστου. Με τη NAVTEX οι Τούρκοι ανακοινώνουν ότι θα κάνουν “δοκιμές πυραύλων” σε μία περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, ενώ η Ευρώπη “κοιμάται” και η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα που υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις.
Η Άγκυρα “γκριζάρει” την ελληνική ΑΟΖ και οι έως τώρα οι ενδείξεις υποδεικνύουν πως οι Τούρκοι δεν θα κάνουν πίσω αν η Αθήνα δεν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου ή ενός πολέμου.


Αυτό που διαμήνυσε σήμερα στους πολιτικούς αρχηγούς ο Κούλης ηταν, πώς, δεν υπάρχει  σοβαρή ανησυχία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Υπήρξε παρέμβαση (Μέρκελ) και το σκηνικό ηρέμησε. Διαβεβαίωσε επίσης, πως, το ερευνητικό σεισμογραφικό σκάφος "Oruc Reis", δεν πρόκειται να αποπλεύσει αύριο από το λιμάνι της Αττάλειας. Ν α πάτε διακοπές στο Καστελόριζο. Εγώ θα πάω στη Χάλκη στις 6 Αυγούστου.
Για να το λέει ο Κούλης κάτι ξέρει,κάτι έδωσε.Ο δε ναυαρχος Μπουμπούκος  «η Ελλάδα δεν θα βυθίσει αλλά θα προσπαθήσει να εμποδίσει το σεισμογραφικό, καθώς δεν είναι γεωτρύπανο». Εστειλε δηλαδή το μήνυμα υποχώρησης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...