Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ερχονται οι χάντρες και τα καθρεπτάκια.Tελειωσαν τα ολονύχτια θρίλερ στις Βρυξέλλες και οι αγωνιώδεις ανταποκρίσεις που τα συνόδευσαν. Κατά κύριο λόγο επειδή δεν επρόκειτο περί θρίλερ, αλλά περί άκρως προβλέψιμης κομεντί.
Από την αρχή μέχρι το τέλος το παιχνίδι ήταν σικέ, σκηνοθετημένο από τους Γερμανούς και παιγμένο από τα τσιράκια τους, που δήθεν σήκωσαν μπαιράκι και έγιναν πιο «φειδωλοί» και από τον Σόιμπλε.
Δεν χρειαζόταν να αποκαλυφθεί ότι ο Γερμανός υφυπουργός εξωτερικών , Μίχαελ Ρότ, ήταν αυτός που συντόνιζε τους «Βόρειους» για να επιβάλουν όρους στους φτωχούς του Νότου και τους δεξιούς της Κεντρικής Ευρώπης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο μέλλον. Κάτω από τη μύτη της…φουκαριάρας της Μέρκελ που αγνοούσε, βρε παιδί μου, την διπλή γερμανική γραμμή και μόλις την έμαθε…εξεπλάγη!
Δεν ξέρει από τέτοια η Καγκελάριος. Πηγαίνει πάντα με τον σταυρό στο χέρι. Μόνο που το πράγμα φώναζε από μακριά. Κατάλαβαν οι Γερμανοί ότι δεν τους συμφέρει να εμφανίζονται αυτοί πάντα στον ρόλο του κακού και έβαλαν μπροστά τις ορντινάτζες τους.
Για να εμφανιστούν εκ των υστέρων αυτοί σε «πυροσβεστική» αποστολή και να διαφημίζουν τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης, όπως τα δικά μας, τον…ενωτικό τους ρόλο. Έδωσαν και ένα ξεροκόμματο στο Μακρόν, να φανεί κι αυτός ότι «χτύπησε το χέρι» στο τραπέζι, χωρίς να σκίσει το καλσόν και όλοι πλέον μπορούν να αποχωρήσουν ευχαριστημένοι.
Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και είχε καθορισθεί με διαβήτη και μοιρογνωμόνιο από την Καγκελαρία. Χρειαζόταν απλά και το απαραίτητο θέατρο. «Σώθηκε η Ευρώπη στο πάρα πέντε, χάρις στην μαεστρία των Γερμανών που γεφύρωσαν τις αντιθέσεις».
Ε, λοιπόν πρέπει να μας περνάνε για εντελώς βλαμμένους. Μπορεί και να είμαστε, για να ανεχόμαστε τέτοια κοροϊδία. Καμία Ευρώπη δεν σώθηκε. Αποδείχθηκε απλά, για μία ακόμη φορά, ότι χρήματα δίνονται με αυστηρότατους όρους και υπό την προυπόθεση ότι δεν θα χάνει η Γερμανία.
Στους φτωχούς, επιβάλλονται πρόσθετες «μεταρρυθμίσεις» και στους ανυπότακτους (βλέπε Ορμπαν, Πολωνούς και άλλους δεξιούς), συμμόρφωση στο «κράτος δικαίου», όπως το αντιλαμβάνεται ο Σόρος και το Βερολίνο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Η Καγκελαρία μοιράζει χαρτζηλίκι, από…δανεικά των Ευρωπαίων για να στηρίξει τις δικές της επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος! Υπό την αίρεση ότι τα κράτη…φιλοξενίας θα συμμορφώνονται με τους κανόνες της.
Κι αν δείτε, έστω και μισό ευρώ από αυτό το λεφτόδεντρο της Μέρκελ που διαφημίζει σαν cheer leader της Καγκελαρίας ο Μητσοτάκης, σφυρίξτε κλέφτικα. Τα λεφτά-δανεικά, ξαναλέω, του Ευρωπαίου φορολογούμενου  θα πάνε αποκλειστικά και μόνο στους μυημένους.
Ποιοι είναι οι «μυημένοι»; Αυτοί που γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιους επιχειρηματικούς κλάδους θέλουν να ευνοήσουν οι Γερμανοί για να μεγιστοποιήσουν το δικό τους οικονομικό όφελος. Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν με καθρεφτάκια…
Οριστικά οι επιχορηγήσεις περιορίστηκαν από τα πεντακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, στα τριακόσια ενενήντα, που σημαίνει πως τα υπόλοιπα τριακόσια εξήντα θα δοθούν με δάνεια.
Η Ελλάδα θα πάρει 12,5 δισ. δάνεια και 19,5 δισ. επιχορηγήσεις. Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει νέα σκληρά μνημόνια.

Όπως ανήγγειλε ο Κούλης  μετά την επίτευξη συμφωνίας, η Ελλάδα μαζί με τους πόρους του ΕΣΠΑ θα έχει την ευκαιρία να εισπράξει κοντά στα 70 δισ. ευρώ την επόμενη επταετία.Μαρία Δεναξά: Για… τα πανηγύρια (η Συμφωνία των Βρυξελλών)

Στις προβληματικές πτυχές της Συμφωνίας των Βρυξελλών, στάθηκε η Μαρία Δεναξά με αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.
Η καλή δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:
Επικράτηση των σκληρών στην Ευρώπη. Για την παροχή των κονδυλίων (επιχορηγήσεις+δάνεια) επιβάλλονται όροι επιτήρησης (βλέπε μνημόνιο). Διάθεση των ποσών απο το καλοκαίρι του 2021! Για τα πανηγύρια!
Χειρότερη αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων για την Ελλάδα. Επιχορηγήσεις: 19 δις απο 22.5 που ήταν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δάνεια: 12 δις απο 9.4.
Για την επίτευξη της συμφωνίας θυσιάστηκαν ή υπέστησαν περικοπές, σημαντικά προγράμματα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία ((Horizon, Erasmus), ενώ το πρόγραμμα EU4Health των 9δις για την Υγεία, εξαφανίστηκε. Για ποια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη μιλάμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...