Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

«Μάθε παιδί μου γράμματα».

Είπε ο Μπακογιάννης στο Διεθνές Φόρουμ των Δελφών για την «Πολιτεία» του Πλάτωνα..... Στην Ακαδημία Πλάτωνα πραγματοποιούνται εκσκαφές -και όχι ανασκαφές- προκειμένου να αποκαλυφθεί η… Πολιτεία του Πλάτωνα που έχει… επιχωματωθεί.

«Γίνονται αρχαιολογικές εκσκαφές, γιατί από κάτω έχουμε μια ολόκληρη πολιτεία, την Πολιτεία του Πλάτωνα την οποία την έχουμε επιχωματώσει», ήταν η χαρακτηριστική φράση του που θα μείνει στην ιστορία.

Δηλαδή, το είχε πει η γιαγιά του ότι δεν παίρνει τα γράμματα, αλλά τόσο; Οι «πατριώτες», οι γόνοι «μητσοτάκηδες», σκάβουν για να βρουν την Πολιτεία του Πλάτωνα. Διεθνώς ρεζίλι μας έκαναν πάλι.

Οι εκδόσεις «Κάκτος» δεν άντεξαν στον πειρασμό και έκαναν ένα χειρουργικό τρολάρισμα στον Κώστα Μπακογιάννη.

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook ο εκδοτικός οίκος προμοτάρει την Πολιτεία του Πλάτωνα με την εξής ατάκα:

«Μην ψάχνετε την Πολιτεία του Πλάτωνα σε ανασκαφές.

»Την έχουμε εμείς εδώ, στις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, καθαρή και καθόλου επιχωματωμένη».

 

Ο δήμαρχος - «γόνος» με την ατροφική μόρφωση. Και όμως ο άνθρωπος ήταν σύμβουλος της υπουργού εξωτερικών Μπακογιάννη (που βεβαίως - βεβαίως ήταν η μαμά του) και τον προορίζουν για πρωθυπουργό.

 

Τι έλεγε η Μαρίκα για τον Κ. Μπακογιάννη! “Έπρεπε το παιδί να μείνει στην ίδια τάξη. Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ που στα 14 του δεν ήξερε να ξεχωρίσει τα άρθρα!”

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο Μπακογιάννης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα έργα στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος, για τα οποία θα κόψει πάνω από 300 μεγάλα δέντρα είπε ότι από κάτω βρίσκεται μια "ολόκληρη πολιτεία, η Πολιτεία του Πλάτωνα, την οποία την έχουμε επιχωματώσει"...
ο ξεφτίλας δήμαρχος Αθηναίων δεν ξέρει τη διαφορά της Πολιτείας του Πλάτωνα με την Ακαδημία του Πλάτωνα και νομίζει πως η πρώτη είναι κάποιου είδους χαμένη πολιτεία και όχι πολιτικό, φιλοσοφικό έργο . Κατηγορεί δε τους κατοίκους που αντιδρούν τα σχέδιά του, ότι τάχα δεν ενδιαφέρονται για την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...