Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Ποια πατριωτικά κόμματα και τρίχες.Ολες οι ψήφοι τους θα πάνε σκούπα στο πρώτο κόμμα.

 Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση προς όλους:

 Έχετε διαβάσει τα προγράμματα τους; Αν όχι λάθος. Πρέπει πάντα να μελετάμε τα προγράμματα τους. Όχι όλες τις ενότητες αλλά 3-4 που είναι πιο κοντά στον καθένα μας. Και η ερώτηση: Μπορεί κάποιος να μου δείξει έστω μια αιτιολογημένη πρόταση ή θέση τους που μπορεί να οδηγήσει έναν συγκεκριμένο τομέα ή και ολόκληρη την χώρα σε ανάπτυξη;

 Μπορεί κάποιος να μου δείξει έστω μια αιτιολογημένη θέση που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα; Σε ένα οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα; Σε παλαιούς και νέους προεστούς;

 Θα συνεχίσω με μια δεύτερη και τελευταία ερώτηση:

 Είδατε κάποιον ή κάποια από τους παλαιούς και νέους προεστούς να μιλανε για συμμάζεμα της δημόσιας διοίκησης; Παλαιοί και νέοι προεστοί είναι οι των παλαιών κομμάτων και οι των νέων πολιτικων κινήσεων. Είδατε κάπου να μιλανε για τους αργόσχολους και τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους; Είδατε κάπου να μιλανε για τους κομματικά βολεμένους; Όχι βέβαια, δεν τους αγγίζει κάνεις. Και όπου μιλανε για αξιολόγηση, ο Θεός να την κάνει αξιολόγηση. Χωρίς συμμάζεμα της δημόσιας διοίκησης δεν πάμε πουθενά παρά μονό σε δύσβατα μονοπάτια.

 Κάνουν παζάρια και κοστολόγηση

 Φτηνοπαζαρα μου θυμίζουν τα όσα τάζουν και ο ένας και ο άλλος και οι υπόλοιποι. Ένα έθνος που θα έπρεπε το αεπ να είναι τουλάχιστον 450 δις ευρώ και να είμαστε όλοι άρχοντες (γιατί μπορεί) παίζουμε με πενταροδεκάρες στηριγμένες σε δανειακά και ένα απίστευτο χρέος και μιλανε για κοστολόγηση λες και ένα έθνος και δει το Ελληνικό είναι επιχείρηση. Ξέπλυμα φτηνό της ελληνικής υπερηφάνειας.

 Και ακούω τον κο Τσίπρα να λέει:

 «Οι πολιτικοί δεν βάζουν φυλακή πολιτικούς, αλλά…» – Ο Τσίπρας για το «κακούργημα» των υποκλοπών

https://www.in.gr/2023/05/19/politics/oi-politikoi-den-vazoun-fylaki-politikous-alla-o-tsipras-gia-kakourgima-ton-ypoklopon/

19 Μαΐου 2023,

 Το πιάσατε;;; οι πολιτικοί δεν βάζουν φυλακή τους πολιτικούς. Δηλαδή μπορούν να καταχρώνται, να υφαρπάζουν, να κοροϊδεύουν, να οδηγούν ένα ολόκληρο λαό στον εξευτελισμό αλλά κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει.  Ψηφίστε τους να παρασιτούν εις βάρος σας και με την ψήφο σας να χτίζου άσυλο.

 Και μετά διαβάζω και αυτό:

 Αλέξης Τσίπρας: Δεν συγκυβερνώ με ΝΔ, σαν να φτιάξουν ομάδα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

https://www.in.gr/2023/05/19/inview/aleksis-tsipras-den-sygkyverno-nd-san-na-ftiaksoun-omada-olympiakos-panathinaikos/

 και ερωτώ:

 Παναθηναϊκός και ολυμπιακός και οι άλλες ομάδες δεν συνθέτουν την εθνική ομάδα; Απαρνούνται την συμμέτοχη τους στην εθνική ομάδα οι παίχτες και ο κόουτς;

 Όμως η λέξη εθνική και εθνικός προκαλεί αλλεργία στον κο Τσίπρα και τον συριζα.

 Πόσες φορές από το 1974 και ειδικά από το 1981;

 Πόσες φορές από το 1974 και ειδικά από το 1981 ακούσαμε για Ανάπτυξη, για Κράτος Δικαίου, για Κοινωνική δικαιοσύνη, για Ισες Ευκαιρίες, πρώτα ο πολίτης, κλπ; Πόσες χιλιάδες σελίδες και πόσες χιλιάδες ώρες ομιλιών, ανακοινώσεων, δηλώσεων, αντεγκλήσεων και διενέξεων; Πριν και μετά τις εκλογές;

 Και το αποτέλεσμα;

 Σε ιστορικούς ορους και πνεύμα, Μυρμιδόνες και Σπαρτιάτες όσο είχαν ηγέτες …… και έδερναν. Η Αθήνα όταν πέρασε στα χέρια δημαγωγών οδηγήθηκε σταθερά σε μάρανση ώσπου χάθηκε από τον χάρτη.

 Η Ελλάδα είναι ακριβώς στην θέση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας όταν η τελευταία ήταν σε παρακμή. Σφαζόντουσαν για τον θρόνο και έκαναν ανίερες συμμαχίες. Απέναντι μας έχουμε πάλι τους Τούρκους αλλά αυτή την φορά είναι 85 εκατομμύρια.

 Πουθενά δεν θίγεται και δεν τεκμηριώνεται ένα απλό νομικό πλαίσιο για την Ανάπτυξη, την Παιδεία, την Δικαιοσύνη και την Καθημερινότητα. Πουθενά και από κανέναν δεν θίγεται και δεν λαμβάνεται μέριμνα για την Ποιότητα Ζωής ούτε και για την Προστασία της ίδιας της Ζωής.

 Για τους Νέους δε, ατελείωτη κοροϊδία, παραμύθι και εμπαιγμός.

 Λένε ότι αν δεν πας να ψηφίσεις ενισχύεις το πρώτο κόμμα. Λάθος. Αποτυπώνεται στην αποχή. Όμως και 10.000 να πάνε να ψηφίσουν, οι κομματικοί και τα κομματόσκυλα, και το πρώτο κόμμα πάρει 5.100 ψήφους θα βγει την επόμενη και θα πει: μας ψήφισε το 51% του ελληνικού λαού. Εμπαιγμός και ψέμα δηλαδή.

 Λένε οι επιτήδειοι ότι η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ασταθείς κυβερνήσεις.

 Τα κριτήρια για αποφάσεις που θα ωθήσουν μπροστά μια χώρα είναι συγκεκριμένα, οι αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο μέλλον έναν λαό είναι συγκεκριμένες. Όταν λοιπόν κάποιος λέει ότι θα έχουμε ασταθείς κυβερνήσεις συνεργασίας εννοεί ότι είναι άλλα τα συμφέροντα τα δικά μας και άλλα του άλλου κόμματος και ότι δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε τις θέσεις πρόεδρων οργανισμών και γγ με άλλους. Είναι μόνο για τα δικά μας παιδιά.

 Και από κοντά και οι νέοι προεστοί.

 Οι των νέων πολικών κινήσεων που αυτοχρισθησαν επαΐοντες και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και φυσικά δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αν τους ενδιέφερε η Ελλάδα και το κοινό καλό τότε οι δρόμοι που οδηγούν είναι μετρημένοι.

 Αλλά όταν πουλάνε ευαγγέλια γραμμένα από τον Ιησού και σκεφτονται να κατεβάσουν και Αγίους στα Ψηφοδέλτια τότε μην περιμένετε και πολλά πράγματα. Η εκκλησία αναδεικνύεται σε δεξαμενή ψήφων και σοβαρότατος μηχανισμός ώθησης μιας ομάδας, μαΐστρος που θα σπρώξει ένα νέο πολιτικό κόμμα μέσα στην βουλή. Τώρα αν ο πρόεδρος του δεν θέλει δίπλα του πρόσωπα με άποψη, πρόσωπα με γνώση, δεν έχει καμιά απολυτός σημασία. Μάλλον θα έχουν κατά νου να θέσουν επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης τον Αγ Παισιο. Σημασία έχει να διαλαλείς ότι έχεις ευλογία από αγιορείτες μοναχούς. Βέβαια φουντώνει μέσα μου η περιέργεια αν ο Θεός ευλογεί παλαιοκομματικές μεθόδους αν και ο Υιός του το ξεκαθάρισε πριν 2000 χρόνια: τα του καίσαρα στον καίσαρα …

 Ο καθένας στοχεύει και σε κάποια ευαίσθητη χορδή. Τι τα έχουμε τα επικοινωνιακά επιτελεία και τους οπινιον μεικερς;

 Φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι. Ένας Επιχειρηματίας, ένας καθηγητής, ένας στρατηγός (που το επώνυμο του δεν αρχίζει από Τ) είναι μερικά αξιόλογα πρόσωπα με την ικανότητα του αυτονοήτου και καλοί συνομιλητές και τους παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

 Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι ένα φτηνό πανηγύρι ξεπλύματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και δεν θέλω μερίδιο σε αυτή την αηδιαστική ιστορία. Απείχα και το 2019. Τις θεωρώ ένα φτηνό πανηγύρι ξεπλύματος της ελληνικής συνείδησης και  αξιοπρέπειας και ιστορίας. Δεν έχουμε αξιοπρέπεια σαν λαός. Την έχουμε ξεπουλήσει για μια θέση στο δημόσιο, για ένα ρουσφέτι, για ένα χτύπημα στον ωμό.

 Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

Το άδοξο τέλος της απλής αναλογικής

 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρατώντας τα ψηφοδέλτια στα χέρια μου έχουμε στην Ελλάδα ως διεθνή πρωτοτυπία:
- 6 (ΕΞΗ) ξεκάθαρα Κομμουνιστικά Κόμματα (1) ΚΚΕ 2) Μ-Λ ΚΚΕ, 3) ΚΚΕ (μ-λ), 4) Ο.Κ.Δ.Ε., 5) ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 6) ΟΑΚΚΕ!
- Έχουμε επίσης ακόμη 2 (ΔΥΟ) Μαρξιστικά: 1) ΣΥΡΙΖΑ, 2) ΜΕΡΑ 25 και
- Έχουμε ακόμη 2 (ΔΥΟ) μαρξιστογενή-αριστερά-σοσιαλιστικά: 1) Πλεύση Ελευθερίας, 2) ΠΑΣΟΚ...
ΔΗΛΑΔΗ: 10 Κ0ΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ 29 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Επίσης στα Ψηφοδέλτιά τους υπάρχουν 6 ονόματα ξεκάθαρα ισλαμικής προελεύσεως!....
Υ.Γ. Το φαινόμενο χρήζει όντως κοινωνιολογικής, ίσως και ψυχιατρικής ερεύνης..

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΟΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ . Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΣΤ-ΕΚΛΟΓΕΣ....ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ . Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΛΩΝΟΣ , ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ) , ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ . ΣΕ ... ΔΕΥΤΕΡΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΣΤ ΓΙΝΕΤΑΙ ?? , ΟΧΙ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ . ΤΟ ΤΕΣΤ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΟΖΩΝ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ....ΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΩΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΙ ......
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΤΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ . ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΟΤΑΝ ΞΕΨΥΧΑΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες και ενα ευρυ αναρχοκομμουνιστικο κινημα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...