Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Δεν μαζευόμαστε πεντεξη να κάνουμε ...μία ενδεκάδα;



Ποτάμι, Νέα Δεξιά, ΛΑΕ, ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ δεν θα κατεβούν στις πρόωρες εθνικές εκλογές. Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν τα δεξιά κόμματα εάν είχαν χρόνο είναι να συγχωνευθούν σε έναν ευρύτερο δεξιό σχηματισμό και να αποκτήσουν έτσι μελλοντικά  μια εκλογική χρησιμότητα.
ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, ΠΟΤΑΜΙ και ΛΑΟΣ δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν πόρους ενώ η ΛΑΕ θα συμπιεστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις πολωτικές εθνικές εκλογές.
Το ΛΑΟΣ διαπραγματεύεται με κάποιους την συγχώνευσή τους ενώ και η Νέα Δεξιά του Φ.Κρανιδιώτη συνομιλεί με τον Λαϊκό Σύνδεσμο και αν δεν προσχωρήσει σε έναν ευρύτερο «καθαρό» δεξιό συνασπισμό θα περάσει στο πολιτικό «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας.
 Η μη κάθοδος ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ θα ευνοήσει κατά κύριο λόγο τον Κ.Βελόπουλο κατά δεύτερο λόγο τον Λαϊκό Σύνδεσμο και κατά τρίτο λόγο τη ΝΔ. Το διακύβευμα για τον Κυριάκο Βελόπουλο είναι διαφορετικό: Το «μόνος εναντίον όλων», του βγήκε.  Και έχει το πιο σημαντικό πράγμα στην πολιτική: Δυναμική. Είναι πολύ τυχερός που προκηρύχθηκαν άμεσα οι εκλογές και η δυναμική των ευρωεκλογών δεν θα απολεστεί.  Δεν έχει οργανωμένο κόμμα, ούτε στελέχη. Όλοι έτσι ξεκίνησαν. Ούτε το ΛΑΟΣ, από το οποίο προέρχεται, είχε κάτι ανάλογο. Κανονικά αυτό δεν θα του στοιχίσει, καθώς η προεκλογική περίοδος είναι μικρή και φαίνεται ότι ο ίδιος «πουλάει».   Υπάρχουν και προσπάθειες από άλλα «μικροκόμματα» να ενωθούν.
 Οι ΑΝΕΛ, καταποντίστηκαν, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο, λόγω της άρνησης να ανατρέψουν την κυβέρνηση Τσίπρα πέρσι τέτοια εποχή και να αποτρέψουν την εκχώρηση της Μακεδονίας.  Ο Π.Καμμένος χρεώθηκε «στο ακέραιο» το βάπτισμα των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία».
 Ένας δεξιός «ΣΥΡΙΖΑ» εάν υπήρχε χρόνος, θα μπορούσε να έχει μέχρι και 15 βουλευτές στην Βουλή. Η πολιτική ανάγκη ίσως να τους ενώσει διότι είναι θέμα επιβίωσης αλλά το χρονικό περιθώριο είναι πολύ στενό. Η Νέα Δεξιά δεν έχει ελπίδες, το ΛΑΟΣ το ίδιο, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, θέλει να ανακτήσει πολιτική δυναμική.  Τα εμπόδια πολλά: Π.χ. στελέχη της Νέας Δεξιάς αντιδρούν στο ενδεχόμενο κοινής καθόδου σε ένα πολιτικό σχήμα με τον Λαϊκό Σύνδεσμο. Αλλά δεν απαντούν πώς θα επιβιώσει το κόμμα τα επόμενα χρόνια χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.  Από την άλλη πλευρά οι του ΛΑΟΣ έχουν να προσφέρουν μία ζώσα οργάνωση γραφείων και συνδέσμων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, κάτι που δεν έχει ο Λαϊκός Σύνδεσμος ως απόρροια του οικονομικού στραγγαλισμού του κόμματος και των διώξεων που υφίσταται μέχρι σήμερα.  
Η μη κάθοδος του Ποταμιού θα ευνοήσει τη ΝΔ. Όλοι οι ψηφοφόροι του εκεί θα εκφραστούν. Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι συγκέντρωσε ποσοστό 1,51% έναντι 6,61% στις ευρωεκλογές του 2014 χάνοντας κάτι λιγότερο από 300.000 ψήφους (85.045 πολίτες ψήφισαν ποτάμι την Κυριακή έναντι 377.662 που ψήφισαν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές του 2014).

Να θυµίσουµε ότι οι επερχόµενες εθνικές εκλογές θα γίνουν µε βάση τα όσα προβλέπει ό νόµος 3636 του 2008, που εισηγήθηκε τότε στη Βουλή ο νυν Πρόεδρος της Δηµοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο συγκεκριµένος νόµος τροποποιούσε τον ήδη υπάρχοντα από το 2004 που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας Κώστα Σκανδαλίδη.
Η βασική διαφορά των δύο συστηµάτων ήταν ο βαθµός ενίσχυσης του πρώτου κόµµατος. Ο νόµος Σκανδαλίδη προέβλεπε «µπόνους» 40 εδρών και ο νόµος Παυλόπουλου ενίσχυση 50 εδρών. Σε ισχύ και στους δύο νόµους ήταν το εκλογικό όριο του 3%.

Για την επίτευξη αυτοδυναμίας από την Νέα Δημοκρατία κλειδί είναι το ποσοστό που θα λάβουν αθροιστικά εκείνα τα κόμματα τα οποία δεν θα υπερβούν το όριο (3%) εισόδου στη Βουλή. Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό τόσο χαμηλότερο θα είναι το «ταβάνι» που θα πρέπει να αγγίξει προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Αν το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων φθάσει το 5%, τότε αυτοδυναμία θα έχει με ποσοστό 38,4%. Αν το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής ανέλθει στο 6%, τότε η αυτοδυναμία θα είναι δυνατή με ποσοστό 38%. Κατ’ αναλογία, η συνέχεια είναι τέτοια που μπορεί να δώσει θεωρητικά αυτοδυναμία με ποσοστό 34%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα αθροιστικά λάβουν 16%. Ενδιάμεσα των σεναρίων αυτών, οι συνδυασμοί (άθροισμα ποσοστού κομμάτων εκτός Βουλής – ποσοστό αυτοδυναμίας) είναι: 7%- 37,6%, 8%-37,2%, 9%-36,8%, 10%-36,4%, 11%-36%, 12% -35,6%, 13%-35,2%, 14%-34,8%, 15%-34,4%.
 
Ως ένα από τα «χειρότερα» για το πρώτο κόμμα, σενάρια είναι να χαμηλώσει πολύ το άθροισμα των ποσοστών που θα λάβουν τα εκτός Βουλής κόμματα: ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην περίπτωση που το άθροισμα αυτό φθάσει μόλις το 3%, τότε για την αυτοδυναμία θα απαιτείται το πρώτο κόμμα να λάβει το 39,2% των ψήφων. Η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές «ανέβηκε» σε σχέση με τις προηγούμενες 10 μονάδες και για να φθάσει στο 39,2% θα πρέπει να κερδίσει άλλες σχεδόν 6 μονάδες.

Με λίγα λόγια αυτό που συμφέρει την Νέα Δημοκρατία, είναι η συμμετοχή στις εκλογές πολλών μικρών κομμάτων  που όμως δεν θα πιάσουν το όριο του 3%. Το μόνο που δεν την συμφέρει, είναι να συνασπιστούν σε ένα πολιτικό φορέα και να κατέβουν ενωμένα.  .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Γεωργία Μπιτάκου διοργανώνει σήμερα το βράδυ στις 20:00 στο ξενοδοχείο Stanley, στο Μεταξουργείο, ομιλία με σκοπό την ίδρυση συνομοσπονδίας πατριωτικών κομμάτων προκειμένου να κατέλθουν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.
Όλα τα πατριωτικά με αριστερό ή δεξιό πρόσημο που εκφράζονται αντιμνημονιακά και ευρωσκεπτικιστικά προσκλήθηκαν για ....να πλακωθούν για το ποιος θα είναι αρχηγός και ποιος θα έχει το ταμείο.
Ενδεικτικά; Ελεύθερη Πατρίδα, ΠΑΤΡΙΕ ΛΑΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΕΠΑΜ, Εθνεγερσία, Άρδην, Ένωση Κεντρώων, Δύναμη Ελληνισμού, Νέα Δεξιά, Με Πολιτική Πλεύση, ΛΑΕ, και... πολλοί άλλοι.
Στην εκδήλωση ίσως παραβρεθεί και ο....Πάϊατ για να δώσει οδηγίες..

Ανώνυμος είπε...

Ψαρευουν σε θολα νερα.....

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτά τά Πατριωτικά κόμματα (ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ )πρέπει πρωτα νά ψαχθούν έκαστο μόνο του καί μετά στό σύνολό τους σάν συνεργαζώμενα μήπως καί κατοικοεδρεύει μέσα σέ κάποιους απ αυτούς καί ή MOSSAD . Τό λέω σάν επισήμανση καί νά τό πάρουν σοβαρά ύπόψη. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ νά πετύχουν κάτι σοβαρό γιά τήν Ελλάδα .

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΖΑΜΙΑ, ΓΛΑΣΤΡΕΣ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ.

Η Φώφη βάζει Βενιζέλο στο Επικρατείας-Καμίνης, Γερουλάνος, Σγουρός στα ψηφοδέλτια

Ενα από τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει η Φώφη Γεννηματά είναι αυτό του Νίκου Παπανδρέου.

Με δεδομένο οτι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στη Αχαΐα,
και μάλιστα θα εκλεγεί χωρίς σταυρό,
αν τοποθετηθεί στις λίστες και δεύτερος από την οικογένεια Παπανδρέου
θα προκαλέσει πολλά σχόλια.

Την λύση ενδέχεται να δώσει η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στις εθνικές εκλογές, καθώς τυχόν εκλογή του και παραίτησή του απο το Ευρωκοινοβούλιο, θα επιτρέψει στον Νίκο Παπανδρέου να καταλάβει την έδρα, αφού είναι ο πρώτος επιλαχών.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θεωρείται περίπου αυτονόητο, οτι πρώτος θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που έχει ήδη ανακοινώσει
οτι δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό στην Θεσσαλονίκη

Η Φώφη Γεννηματά μεταβαίνει την Παρασκευή στην Πάτρα, προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα,

Ανώνυμος είπε...

Ξαναφερανε τα διεφθαρμένα φαντάσματα του κλεφτομπασοκ. Τέτοια ξεφτίλα λαός δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ... ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα μονο τη φωτογραφια, δες μονο τη φωτογραφια, αριστεροστροφες κολλεγιες.

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/dourou-den-exoun-dothei-xrimata-mono-gia-to-gipedo-tis-aek-alla-gia-ta-pada/3986319

Με 160- 170 νεκρους στην πλατη δεν μπορω να πω κατι αλλο θα γραψω πολυ ασχημα πραγματα. Ντροπη σε ολους μας, αυτο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ?? ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...