Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Το πλαγκτόν κατά το λιμεναρχείο ήταν κολοβακτηρίδια.



Τί και αν το λιμενικό ήταν βέβαιο (εμπειρικά, όπως τόνιζε σε ανακοίνωσή του) πως οι αποκρουστικές εικόνες από παραλίες του νησιού ήταν πλαγκτόν, οι αποδείξεις στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνουν …λύματα!!!
 Αναγνώστρια του Creta24, με επιστολή της αναφέρει πως εικόνες ρύπανσης εντόπισε τις προηγούμενες ημέρες στον κόλπο Κλεισίδι, και επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο. Η απάντηση του λιμεναρχειου ήταν …πλαγκτόν! Μία απάντηση όμως που δεν την έπεισε και έτσι αποφάσισε να πάρει δείγμα για χημική ανάλυση.

Η επικοινωνία μου με το Λιμεναρχείο δεν φώτισε τα πράγματα καθώς πήρα απάντηση ότι ήταν πλαγκτόν και όχι ακαθαρσίες. Σε απόλυτα καθαρό μπουκάλι πήρα νερό από τη θάλασσα και το πήγα για χημική ανάλυση. Δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν. Η μικροβιολογική ανάλυση έδειξε ύπαρξη βακτηρίων πολλαπλάσιων του επιτρεπόμενου ορίου σε Escherichia coli και εντερόκοκκους!

Τα αποτελέσματα από το εργαστήριο δείχνουν ύπαρξη βακτηρίων πολλαπλάσιων του επιτρεπόμενου ορίου σε Escherichia coli και εντερόκοκκους!

Μετά από αυτό οι σκέψεις μου είναι πολλές. Το Λιμεναρχείο ήταν εφησυχαστικό. Άραγε είχε προβεί σε εξέταση του νερού ή αρκέστηκε σε μια απάντηση «ρουτίνας»;


1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Κοινό μυστικό είναι σε όλη την Κρήτη ότι επειδή οι περισσότεροι πάνε για μπάνιο την Κυριακή , Κυριακή βράδυ ξεβρωμίζουν στην θάλασσα όλα τα ξενοδοχεία τα λύματα τους . Για αυτό Δευτέρες δεν πάμε μπάνιο . Με το που ανακοινώθηκε 15 Ιουνίου ότι ανοίγουν τα ξενοδοχεία , ξεκίνησαν το καθάρισμα σε όλες τις παραλίες . Το λιμενικό έκανε αυτοψία σε 500 παραλίες αυθημερόν , εδώ γελάμε .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...