Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Θα ανταλλάξουν τα …κωλόχαρτα με εθνική περιουσία.


Κοίτα φίλε μου τα διεστραμμένα μυαλά τι σκαρφίζονται. Το σχέδιο ξεπουλήματος της περιουσίας του κράτους στους δανειστές είναι μπροστά μας. Επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν την εθνική περιουσία μέσω μνημονίου βρήκαν την άλλη πατέντα. Την αποκαλύπτει η δήλωση του στημένου Υπουργού Οικονομικών  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ από το βήμα της Βουλής, ότι δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ θα δέχεται και ομόλογα του δημοσίου ως τίμημα, και δείχνει το τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Σκεφτείτε μόνο ότι τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά βρίσκονται σε εξευτελιστικές τιμές! Δηλαδή το οποιοδήποτε λαμόγιο που έχει στην κατοχή του η τρέχει και αγοράζει ομόλογα του Ελλ. Δημοσίου στη δευτερογενή στο 10-20% της αξίας μας τα φέρνει εδώ και τα εξοφλείται σε είδος σε ονομαστική τιμή. Έτσι θα φάνε τη ΔΕΗ σε τιμές 500 εκ αντί για 5 δις. Τα ομόλογα του δημοσίου κοστολογούνται το πολύ μέχρι 14 σεντς ανά δολάριο , για να καταλάβετε για τί σκουπίδια μιλάμε και με τι θα ανταλλάξουν την περιουσία μας. ξεδιπλώνεται έτσι σιγά σιγά το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα “φιλέτα” του δημοσίου θα δοθούν ..τσάμπα .Έρχεται δηλαδή η παραχώρηση της εθνικής περιουσίας από την πίσω πόρτα αφού αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι το κύριο βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των έξι αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [lease back 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ.
Παραχωρούν την εθνική περιουσία έναντι πινακίου φακής  και περιμένουν οι προδότες  να τους πούμε και “ευχαριστώ” που θα τα δώσουν για να “σωθεί” η χώρα!
Έτσι το αν θα πάρουν τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ τώρα, η μετά από ένα χρόνο ποσώς πλέον ενδιαφέρει τους ξένους διότι το έχουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο κατοχυρωμένο. Είναι κλεισμένη δουλειά για αυτούς. Αυτό το οποίο κανείς δεν λέει είναι ότι το επόμενο μεγάλο φιλέτο που εποφθαλμιούν είναι ο ιδιωτικός πλούτος. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί και θα παρθούν θα έχουν ως στόχο αυτό. δηλαδή  
τους ιδιώτες που «αναγκαστικά» το κράτος θα τους τα παίρνει όλα ακόμα και για 300 ευρώ χρέος ! Το κράτος πλέον το απαρτίζει άμεσα και έμμεσα η τρόικα. Όσο περνά ο καιρός θα σβήνει η παρουσία του έχοντας εκχωρηθεί εξ ολοκλήρου τα πάντα στην τρόικα. Τα καλά φιλέτα δεν είναι κρατικά, είναι αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικά. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται εθελοτυφλεί και δεν θέλει να δει την τραγική πραγματικότητα που είναι προ των θυρών όλων μας !         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...