Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παντέρμη Κρήτη. Οι φΟΥΧΤΕΛΟΔημαρχοι της αποφάσισαν ΝΑΙ. Ας του λούζονται.



Χωρίστηκε σε Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες

Με δημόσιες τοποθετήσεις τους απέναντι στο επερχόμενο δημοψήφισμα, ο ένας μετά τον άλλο, οι δήμαρχοι της Κρήτης στέλνουν βροντερό μήνυμα υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής και καλούν τις τοπικές κοινωνίες να παραμείνουν ενωμένες απέναντι στα φαινόμενα διχασμού και διχόνοιας που πιθανότατα από ακραίες φωνές κι από τις δύο πλευρές.

Ψήφισμα της δεξιάς ΠΕΔ 


Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων και των Ελληνίδων κρίνεται από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στην οποία οι πολίτες ανέθεσαν την αποκλειστική ευθύνη διακυβέρνησης πριν από 5 μήνες. Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει τις βαριές συνέπειες μίας εξόδου της χώρας  από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έξοδος προς την οποία κατευθυνόμαστε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Την ίδια στιγμή πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες το εύρος των συνεπειών μιας τέτοιας εξέλιξης στην καθημερινότητά τους. Η αποκοπή από την Ευρώπη θα αλλάξει συθέμελα τους όρους ζωής τους. Θα ανατρέψει δεδομένα που σήμερα  θεωρούνται αυτονόητα. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά
Το αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση και η απόφαση για το Δημοψήφισμα θέτει ευθέως σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενδεχομένως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Δημιουργεί ζήτημα για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας και κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Οδηγεί τη χώρα μας όχι σε άγνωστα νερά, αλλά σε γνωστούς και χαρτογραφημένους αφιλόξενους τόπους. Μια ματιά στη γειτονιά μας αρκεί για πειστεί και ο πιο δύσπιστος.
Οι Δήμοι της Κρήτης λένε ΟΧΙ στο Διχασμό της Κοινωνίας - ΝΑΙ στην Ευρώπη. 
Για το Δ.Σ. της δεξιάς ΠΕΔ Κρήτης
Ο Πρόεδρος
 
Βασίλης Λαμπρινός
Δήμαρχος Ηρακλείου

Και to  Ψήφισμα της αριστερής ΠΕΔ 

ψηφίστηκε από  τους κκ Λυγερό , Καλλέργη και Μαχαιρά
"Η  ΠΕΔ  Κρήτης καλεί  όλους  τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να συμμετέχουν μαζικά στο Δημοψήφισμα της Κυριακής  και να στείλουν  με την ψήφο τους ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας, συμμετοχής και λαϊκής κυριαρχίας.
Η  ΠΕΔ  Κρήτης   επικροτεί την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ελληνικής     Βουλής να προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου ώστε να αποφανθεί ο λαός μας απέναντι στην πρόταση των δανειστών (ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ).
Πρόκειται για μια κίνηση υπεράσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού. Είμαστε βέβαιοι ότι η ψήφος τους θα σηματοδοτήσει την καθαρή απόρριψη της αντιλαϊκής πρότασης των δανειστών, την απαρχή μιας νέας πορείας της χώρας μας για απαλλαγή από την λιτότητα και τα μνημόνια, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, βοήθεια στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες, προστασία της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού μας πλούτου και των υποδομών, δρομολόγηση μιας νέας αναπτυξιακής πορείας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Η  Τοπική  Αυτοδιοίκηση,  φύσει και θέσει υποστηρικτής και αρωγός της ελεύθερης δημοκρατικής  έκφρασης των Ελλήνων πολιτών, οφείλει να μείνει στην ίδια πλευρά μαζί τους και  απέναντι στην εκβιαστική λογική και τα αντιλαϊκά τελεσίγραφα των δανειστών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...