Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

To έθαψαν γιατί δεν ήταν…. κουλουράδες,Στελέχη τραπεζών χρησιμοποίησαν την περίοδο 2009 – 2011, δηλαδή την εποχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, τα ΑΦΜ ανυποψίαστων πολιτών, προκειμένου βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν παράνομα στο εξωτερικό εμβάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήδη το ΣΔΟΕ μέχρι το Μάρτιο του 2012 είχε εντοπίσει 42 πολύ σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αντικαταστάτης του Γκίκας Χαρδούβελης αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στη Βουλή, επικαλούμενοι το τραπεζικό απόρρητο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πέτρου Κουσουλού στο ereportaz.gr, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννη Διώτη με αφορμή την διαβόητη λίστα των 52.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα σε χώρες του εξωτερικού και μάλιστα με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη λίστα στάλθηκε στις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και ο έλεγχος αποκάλυψε «λαβράκια».
Για την ακρίβεια, προέκυψαν σημεία και τέρατα. Μέχρι τον Μάρτιο του 2012 στις κατά τόπους Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ είχαν στοιχεία για 71 περιπτώσεις. Σε 42 προέκυψε ότι οι υποτιθέμενοι εκατομμυριούχοι δεν είχαν καμία σχέση με τους πραγματικούς αποστολείς των εμβασμάτων καθώς, όπως καταγράφεται στην επίσημη έκθεση που συντάχθηκε, οι τράπεζες είχαν χρησιμοποιήσει τα φορολογικά τους στοιχεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...