Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΎΛΟΥ: Να τους δώσουμε και την σφραγίδα της Βουλής να τελειώνουμε.Επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σε λίγο στη Βουλή. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – προϊόν «εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες Κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Επρος την Κυβέρνηση και τους βουλευτές και με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης». Επίσης ζητά να κοινοποιηθεί η επιστολή στους Ευρωπαίους ομολόγους των κ.κ. Παυλόπουλο και Τσίπρα, την οποία επίσης θα κοινοποιήσει και η ίδια στους ομολόγους της σε όλη την Ευρώπη.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που κατατίθεται το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης και εισάγεται ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται παρέμβαση στη δικαστική λειτουργία. Το νομοθέτημα αναγκάζονται να το εισαγάγουν υπουργοί που δεν συμφωνούν μαζί του και αναγκάζονται να το υπερψηφίσουν βουλευτές που διαφωνούν. 

Η ψηφοφορία αποτελεί εκτροπή διότι εισάγεται ως παρέμβαση από τους θεσμούς με την απειλή της χρεωκοπίας και τίθεται στα προαπαιτούμενα. Απειλούνται βασικά δικαιώματα των πολιτών για μια δίκαιη δίκη.
Αντιδρώ θεσμικά ως πρόεδρος τη Βουλής και ζητώ να αντιδράσουν οι ομόλογοι μου απέναντι σε αυτή την εκτροπή. Ζητώ με επιστολή να ενημερωθούν οι ομόλογοι μου για την εξαναγκαστική εισαγωγή του νομοσχεδίου προς ψήφιση. 
Τη δέσμευση ότι θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τα δύο κεφάλαια (για τους μάρτυρες στους πλειστηριασμούς και την αναγκαστική εκτέλεση) του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - με τα οποία και ο ίδιος διαφωνεί - παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκ νέου συζήτησης με τους θεσμούς και μέσω της διατήρησης της νομοπαρασκευστικής επιτροπής
Να εκδώσουμε μια σφραγίδα που θα λέει "Βουλή των Ελλήνων" και να τη δώσουμε στους θεσμούς για να επικυρώνουν όσα θέλουν.
Ο σκοπός είναι να εξευτελιστεί η κυβέρνηση. Είναι εκτροπή αυτή η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...