Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Σωπάτε καλέ. Θα στείλουμε τον ….Σπαλιάρα ….να... καθαρίσει.Και αν μπει και ο Τσατσόπουλος στο παιχνίδι, έχουμε σίγουρη την… κυριαρχία .
Η συντριπτική τουρκική αεροπορική υπεροχή σε σχέση με τη δύναμη που παρατάσσει η ΠΑ συνθλίβει οποιαδήποτε προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία δυνάμεων σε ένα ανεκτό επίπεδο. Πέρα από τον σχεδόν διπλάσιο αριθμό ενεργών μαχητικών που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία (σχεδόν 470 μαχητικά έναντι λιγότερων από 250 ελληνικών) οι διαθεσιμότητες της τουρκικής Αεροπορίας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της ΠΑ με αποτέλεσμα να παρατάσσονται μέχρι και τετραπλάσια μαχητικά σε μία ημέρα από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου.
Αισθητή έχει κάνει την παρουσία και το θεωρούμενο ως "καλύτερο σύστημα εναέριας παρατήρησης παγκοσμίως" το B-737 MESA το οποίο έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο αντίδρασης των τουρκικών μαχητικών στις προσπάθειες της ΠΑ να αντιδράσει. Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΠΑ "Έχουν πλέον σε real time εικόνα ακόμα και από προσ-απογειώσεις στην 116 ΠΜ στον Άραξο και την 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα που μέχρι πέρσι ήταν αθέατες στα τουρκικά επίγεια ραντάρ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνουν εξαιρετικά τος χρόνους απόκρισης στις κινήσεις μας. Βρίσκονται στην μέση του Αιγαίου πριν καν βγούμε από την Πελοπόννησο"...

ΑΡΘΡΟ-ΣΟΚ ΤΟΥ POLITICO - Σουρωτήρι το Αιγαίο από τους Τούρκους πιλότουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...