Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ζητούν την κατάργηση της εισφοράς 8% από τους πλούσιους και ο Τσακαλωτος είδε..σύγκληση. Είναι ώρα να πέσουν φάπες.Την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς 8% για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 500.000 ευρώ και άνω, δηλαδή περίπου 350 άτομα, απαίτησε η ομάδα των τεσσάρων των θεσμών αντιπροτείνοντας μάλιστα την θέσπιση ενιαίου συντελεστή 6% για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο. Πρόταση η οποία θα μεγαλώσει τα φορολογικά βάρη σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα, αλλά θα ελαφρύνει (συγκριτικά με το 8%) τους πιο πλούσιους Έλληνες.

Κατά τη συνάντηση που διήρκεσε έξι ώρες στο Χίλτον με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη έθεσαν επίσης τα εξής ζητήματα:

-κατάργηση των φοροαπαλλαγών, του ευνοϊκού καθεστώτος και της επιδότησης του πετρελαίου των αγροτών.

-αύξηση της προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με «μπλοκάκι».

-άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και άρση εμποδίων αδειοδότησης των επιχειρήσεων

- κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων που τους εισπράττουν φορείς, δήμοι και ασφαλιστικά Ταμεία


Ο Τσακαλώυος πάντως είπε… Συζητήσαμε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες το καινούργιο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Κάναμε τις πρώτες προτάσεις μας, πώς πρέπει να λειτουργεί ώστε συγχρόνως να δημιουργήσει ένα ταμείο που θα βοηθήσει και το κομμάτι της αποπληρωμής του χρέους αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Όπως καταλαβαίνετε υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...