Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Δεν είναι τέταρτο, αλλά τρίτο Ράιχ. Το γερμανικό Ράιχ δεν τελείωσε με την παράδοση, συνεχίζει μέσω του Σόιμπλε. .Υπότιτλος: «Το μίσος εναντίον των Γερμανών έχει εδώ και πολύ καιρό ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Το «Τέταρτο Ράιχ» απειλεί. Ας μην έχουμε αυταπάτες – μισητοί Γερμανοί είμαστε όλοι εμείς». Ολοι αυτοί οι τίτλοι ανήκουν στη σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», η οποία προσπαθεί αφενός να δώσει στους Γερμανούς αναγνώστες της να καταλάβουν πώς σκέπτονται οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι γι” αυτούς και αφετέρου να αφυπνίσει τις συνειδήσεις τους και να τους ενώσει εναντίον των εχθρών τους.
Δίνει και παραδείγματα, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντσι μίλησε ξαφνικά για «αδιανόητες ταπεινώσεις» του ελληνικού λαού… Για τη «Γερμανία και τους 18 νάνους» έγραψε η μεγαλύτερη φλαμανδική εφημερίδα του Βελγίου «Ντερ Στάντααρντ», η οποία έκανε την όχι και τόσο παραμυθένια εκτίμηση (για τη Γερμανία): «Δεν είναι πια η συμπαθητική χώρα της επανένωσης»… Στην Πορτογαλία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ανακηρυχθεί στη μεγαλύτερη απειλή της ηπείρου, πολύ μακριά από τους ισλαμιστές, την τρομοκρατία, τον λαϊκισμό». Και η γερμανική δεξιά εφημερίδα συνεχίζει τα παραδείγματα, περνώντας σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο άκρως φιλικών προς τη Γερμανία χωρών. «Ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν ώθησε προς την ίδια κατεύθυνση, αν και κάπως πιο διπλωματικά, λέγοντας ότι η Γερμανία με τις «προκλήσεις» της έχασε σε κύρος. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ασελμπορν ψιθύρισε το πολυσήμαντο περί «φαντασμάτων του παρελθόντος»» τονίζει η «Ντι Βελτ».
Προσπαθεί η γερμανική εφημερίδα να κάνει τους Γερμανούς να αγανακτήσουν με την «αδικία» που υποτίθεται ότι γίνεται εις βάρος τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. «Η Γερμανία είναι τώρα ο παλιάνθρωπος της Ευρώπης» αναφέρει ένας μεσότιτλος του άρθρου. «Η κατηγορία: «Γερμανική τρέλα εξουσίας» και ευρωπαϊκές «ταπεινώσεις»» αναφέρει άλλος μεσότιτλος. Δεν σταματάει εδώ. «Η υπερχρέωση του Μπερλουσκόνι; Το κράτος δημοσίων υπαλλήλων του Ολάντ; Ασημαντότητες» αναφέρει ένας τρίτος μεσότιτλος. Ο τέταρτος μεσότιτλος όμως υπερβαίνει κάθε άλλον: «Να μάθουμε από τη Μεγάλη Βρετανία να συναναστρεφόμαστε με το μίσος»! Αξίζει πραγματικά να δούμε τι συμβουλεύει ο αρθρογράφος τους Γερμανούς: «Ακριβώς από την κάποτε παγκόσμια δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας μπορούμε να μάθουμε να συναναστρεφόμαστε με το μίσος και τα κλισέ. Οταν κανείς δεν κατορθώνει να δημιουργήσει δίκαιο, τότε δεν ζητάει συγνώμη και δεν ενδιαφέρεται κιόλας. Δεν βάζει στόχο τη βοήθεια και αγνοεί τη μοχθηρία – όπως ένας γνήσιος τζέντλεμαν»!
Η «Ντι Βελτ» δεν ήταν όμως η μοναδική εφημερίδα της Γερμανίας που ασχολήθηκε με τον αντιγερμανισμό που εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Την ίδια μέρα, την Κυριακή, και η επίσης δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» είχε έναν οκτάστηλο τίτλο πέρα πέρα στην τέταρτη σελίδα της: «Η Γερμανία είναι ο νέος αγαπημένος εχθρός της Ελλάδας»! Πλήρης απογοήτευσης ο υπότιτλος: «Παλιότερα ήταν καθαρό – καμιά χώρα δεν εξόργιζε τους Ελληνες όπως η Αμερική. Αυτό άλλαξε». Η εφημερίδα της πολιτικής και της οικονομικής ελίτ της Γερμανίας διαπιστώνει ότι πλέον, μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρώπη, ο αντιγερμανισμός των Ελλήνων έχει αντικαταστήσει τον αντιαμερικανισμό τους. «Κανένας άλλος λαός στην Ευρώπη δεν ήταν τόσο εχθρικός προς την Αμερική όσο οι Ελληνες. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν έχουν καεί τόσες πολλές αμερικανικές σημαίες. Πουθενά αλλού δεν έχουν υπάρξει τόσες πολλές διαδηλώσεις μπροστά από το κτίριο μιας αμερικανικής πρεσβείας όσες στην Αθήνα» αναπολεί ο συγγραφέας του άρθρου, ο Ράινερ Χέρμαν, ο οποίος γνωρίζει την Ελλάδα από δεκαετίες.
Συνεχίζει αποκαρδιωμένος: «Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο κακός, για πολλούς μάλιστα ένα είδος Σατανά – και αυτό είναι ακαταμάχητο. Στα ελληνικά πλακάτ διαμαρτυρίας βλέπει κανείς το πρόσωπό του και συχνά δείχνουν με φωτομοντάζ έναν σιδερένιο αγκυλωτό σταυρό στο δεξί του χέρι με τον οποίο φαίνεται έτοιμος να χτυπήσει όποιον τον παρατηρεί!» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» πριν καταλήξει στο συμπέρασμα: «Κανένας άλλος πολιτικός δεν απειλεί την κορυφαία θέση του Σόιμπλε στη λίστα μίσους»! Για του λόγου το αληθές ότι δεν μπείτε στον κόπο να διαβάσετε εδώ για δείτε ότι… 


Το γερμανικό Ράιχ δεν τελείωσε με την παράδοση

  http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=de&u=http://equapio.com/de/politik/ist-deutschland-ein-staat-oder-ist-die-brd-eine-gmbh/&prev=search Δείτε και το παρακάτω  για να καταλάβετε το Γερμανικό μόρφωμα.

Ξέρετε ποια είναι η εταιρία BRD GmbH (γραμμένη στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο ως Bundes Republik Deutschland GmbH);


Το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...