Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Το μεγάλο φαγοπότι της «Ανελεήμονος» Εταιρείας του Γηροκομείου Αθηνών



Ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση ποσών πάνω από 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος εναντίον τριών μελών του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών.
Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας του Γηροκομείου, αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, και άλλα δύο μέλη, τον Αντώνη Διονυσόπουλο και τον Μανώλη Γρινιεζάκη.
Και οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς τις επόμενες μέρες, ενώ βάσει των αδικημάτων, που είναι διαρκή και δεν παραγράφονται, περιγράφεται σύσταση συμμορίας και οι κατηγορούμενοι απειλούνται με φυλάκιση αρκετών χρόνων.
Την ίδια ώρα που ο αρχιμανδρίτης και τα δύο μέλη του Δ.Σ. ελέγχονται εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη, οι ίδιοι παραμένουν στο συμβούλιο του ιδρύματος, καθώς -βάσει και του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Αστικού Κώδικα- για τα σωματεία είναι αδύνατον να μετακινηθούν από τη θέση τους, εκτός αν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση δικαστηρίου.
Ταυτόχρονα, ένα βήμα πριν από την οριστική πτώχευση βρίσκεται το Γηροκομείο Αθηνών, ένα ίδρυμα που λειτουργεί από το 1864, με το 50% των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων να αποτελείται από άπορους.
Όπως και στην περίπτωση του Ασύλου Ανιάτων, θα ανέμενε κανείς ότι η τεράστια περιουσία του Γηροκομείου θα αποτελούσε ανεξάντλητη πηγή για τη συνέχιση του κοινωνικού του έργου.
Η «Εφ.Συν.» ανοίγει σήμερα τον ογκώδη φάκελο του Γηροκομείου, αναδεικνύοντας τις σημαντικές ευθύνες των μελών του Δ.Σ., των ελεγκτικών αρχών και των προηγούμενων κυβερνήσεων που επί 8 και πλέον χρόνια επέτρεψαν να διοικείται το ευαγές ίδρυμα από τη συγκεκριμένη ομάδα «φιλάνθρωπων».

Oλόκληρο το ρεπορτάζ από το τρελό φαγοπότι ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...