Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το πήγε το ..γράμμα ο Τσίπρας .



Κάμφθηκαν τα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα που «μπλόκαραν» την έλευση τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ στην Αθήνα. Εστάλη το απόγευμα της Παρασκευή το αίτημα που εκκρεμούσε από ελληνικής πλευράς προς το Ταμείο, ανοίγοντας το δρόμο για να έλθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποί του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας.

«Έχουμε αιτηθεί μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης, η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή, και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση. Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή Τσακαλώτου στο ΔΝΤ.
Δείτε την επιστολή εδώ
 Οι επικεφαλής των τοκογλύφων  και του ESM θα αρχίζουν να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα. Άγνωστο παραμένει το πώς θα δουλεύουν οι εκπρόσωποι των  με την ελληνική κυβέρνηση, το αν, δηλαδή, θα έχουν «συνεργασία» με τους υπουργούς τους ή αν θα βρίσκονται στους χώρους των υπουργείων των . Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει πότε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους «θεσμούς» Ντέλια Δρακουλέσκου, θα έλθει στην Αθήνα για την κατάρτιση του νέου προγράμματος.
Στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στα μέσα του Αυγούστου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...