Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Εμείς ποτέ δεν πέσαμε έξω, και το ίδιο θα συμβεί και τώρα.



Έχει κλειδώσει το ΟΧΙ ότι και να λένε και να γράφουν Θυμηθείτε το. Το ξέρουν όλοι στο εξωτερικό, απλά το πνιγούν τα ντόπια Μ.Μ.Ε γιατί αυτή είναι η συμφωνία που έχουν κάνει.
Οριακή λένε νίκη του "ΝΑΙ" ή του "ΟΧΙ" αποτυπώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, τελευταία ημέρα που ο νόμος επιτρέπει δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων.
Μέσα σε αυτές διαγράφονται ανάγλυφα οι δύο κόσμους: Ο ένας των ηλικιωμένων και των οικονομικά ευκατάστατων ψηφίζουν "ΝΑΙ" και ο άλλος των νέων (συντριπτική πλειοψηφία στις ηλικίες 18-24 του "ΟΧΙ") και των μορφωμένων και των οικονομικών αδύναμων που ψηφίζουν "ΟΧΙ".
Οι ψηφοφόροι τους δεν δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις σε ποσοστό 40% τι ψηφίζουν. Έτσι άλλα εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις και άλλα στις εκλογές.
Πιθανόν εδώ λοιπόν να υπάρχει μια "κρυφή" δεξαμενή ψήφων υπέρ του "ΟΧΙ" που είναι αδύνατον να καταγραφεί.
Από την άλλη πλευρά έχουμε το ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι το 50% των ψηφοφόρων του δεν πειθαρχεί στην γραμμή της αποχής που έδωσε η ηγεσία του κόμματος, ενώ έχει έντονα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά το ίδιο το εκλογικό σώμα του ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι το "ΟΧΙ" ενισχύεται από τις ψήφους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.
Οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ εμφανίζονται να μην ακολουθούν τη γραμμή του άκυρου ή της αποχής που πρότεινε η ηγεσία του κόμματος και στρέφονται κατά 39% προς το «Όχι» και κατά 13% προς το «Ναι».
Από την άλλη το "ΝΑΙ" θα μπορούσε να κερδίσει από το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι οικονομικά αδύναμοι που εν δυνάμει θα ψήφιζαν "ΟΧΙ" δεν θα ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους κάτι που μπορεί να κοστίσει στο στρατόπεδο του "ΟΧΙ" και να δώσει τη νίκη στο "ΝΑΙ"."
Όλες αυτές οι βαρύγδουπες αναλύσεις θα πέσουν έξω .Όσοι είναι της πιάτσας και όχι των γραφείων, γνωρίζουν καλά την αντίδραση τους κόσμου.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

IXNOS όντως στις προηγούμενες εκλογές έπεσες μέσα ακριβώς. Το ίδιο και στις προ-προηγούμενες και μου έκανε εντύπωση. Ελπίζω να πέφτεις και τώρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...