Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε για σήμερα το Eurogoroup. Θέλουν τα πετρέλαια μέσα στην συμφωνία



Το "Spiegel" μεταδίδει αυτή την ώρα, πως, απόφαση για την Ελλάδα θα παρθεί αύριο από τους Ευρωπαίους ηγέτες κι όχι σήμερα από το Eurogoroup... «Αν και οι θεσμοί αξιολόγηση κατ’ αρχήν θετικά τις προτάσεις της Αθήνας, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις ενδείξεις ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα αφήσει στους ηγέτες τη λήψη της τελικής απόφασης», γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Το ελληνικό δράμα οδεύει προς τη λήψη της τελικής απόφασης, αυτή όμως θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό

Την άποψη ότι η σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει αύριο αποτελεί... μία προεργασία προκειμένου η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ, εκφράζει ο ανταποκριτής των Sunday Times στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπόζαν Παντσέβσκι εκφράζει αυτήν την άποψη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Η Welt παρουσίασε σε ένα σχεδιάγραμμα τους πέντε που μας υποστηρίζουν στο Γιούρογκρουπ :
 Έγγραφο του Σόιμπλε που δημοσίευσε η γερμανική FAZ κάνει λόγο είτε για μεταφορά κεφαλαίων ύψους 50 δισ. ευρώ  περιουσιακών στοιχείων της ελληνικής κυβέρνησης  σε ένα ειδικό Ταμείο που θα τα πουλήσει για να πληρωθεί ένα μέρος του ελληνικού χρέους. Σαν άλλη λύση παρουσιάζει ένα προσωρινό Grexit για 5 χρόνια με ανθρωπιστική βοήθεια της Ευρώπης και αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε ότι «ένα διάλειμμα της Ελλάδας από το ευρώ είναι νομικά ανέφικτο και ότι μια τέτοια ιδέα δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...