Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση για το θεαθήναι.



Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. 

Πάντως οι ηγέτες Ιταλίας, Ισπανίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου με την συνάντηση τους κατατρόμαξαν τον τουρκαλά. Ρε δεν πηδιόμαστε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της διάσκεψης στην Κορσική, συμφώνησαν απόλυτα στο πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη απέναντι στην Άγκυρα, με τους δύο ηγέτες να ξεκαθαρίζουν ότι διάλογος θα μπορέσει να γίνει μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει ο δρόμος των κυρώσεων. «Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ.: 24-25 Σεπτεμβρίου), θα αποτρέψουμε την απόπειρα της Τουρκίας να διχάσει την Ευρώπη. Η στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι έκφραση αλληλεγγύης, είναι αναγνώριση ότι διακυβεύονται στρατηγικά συμφέροντα για την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η Τουρκία έχει χρόνο για να κάνει ένα βήμα πίσω.

«Να απέχει από ναυτικές και ερευνητικές δραστηριότητες σε μη οριοθετημένες θαλάσσιες ζώνες, να επιστρέψει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών, από όπου αποχώρησε το 2016, και αν δεν συμφωνήσουμε, πάντα υπάρχει η λύση του Δικαστηρίου της Χάγης», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε «ηγεμονικό παιχνίδι» Ρωσίας και Τουρκίας στη Μεσόγειο. Οσον αφορά την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την υποστήριξη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και κοινός μας στόχος είναι να επιστρέψει η σταθερότητα στην περιοχή, να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες, να σταματήσουν φυσικά οι γεωτρήσεις».

«Δεν είμαστε αφελείς», αλλά οι χώρες της Med7 θέλουν να ξαναρχίσουν έναν «διάλογο καλή τη πίστει» με την Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Κυνική παραδοχή Μητσοτάκη ότι έλεγε ψέματα στον Ελληνικό λαό για την τουρκική εισβολή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΟΥΛΗΣ , ΜΑΚΡΟΝ , ΜΕΡΚΕΛ , ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΕΣ .... , ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΝΟΙ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...