Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Υπέρκινητοποίηση για την προστασία των λάθρο.




Ούτε κουνούπι δεν περνάει χωρίς να ελεγχθεί και να "ξεσκονιστεί".
Το σχέδιο της  ΕΛΑΣ είναι συγκεκριμένο . Σταματά όλους όσοι μπορεί να σχετίζονται με την παγκρήτια μηχανοκίνητη πορεία στο Τυμπάκι για έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.
Μπλόκα, διμοιρίες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Γιόφυρο μέχρι τον Εσταυρωμένο κάνουν προληπτικούς με την συμμετοχή ανδρών των ΤΑΕ της Τροχαίας.
Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, μόνο η αστυνομία έδινε  το "παρών" στους Αθανάτους - την αφετηρία της πορείας-  ενώ σαρώνουν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στους κόμβους του ΒΟΑΚ και τον επαρχιακό δρόμο Ηράκλειο -Μεσαρά.
 Αυτοκίνητα χωρίς διακριτικά αλλά και οχήματα της Ασφαλείας και δικυκλιστές της ΔΙΑΣ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
 Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ύστερα από έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων.
Οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν, αρχικά, στις 5 το απόγευμα, στον Κόμβο Αθανάτων και, από εκεί, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή μέχρι το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες και από εκεί στο Τυμπάκι. Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ξεκίνησε ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ των αστυνομικών και των συμμετεχόντων. 
Η περιοχή βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, με τα μπλόκα - ήδη από τις 4 το απόγευμα - να ξεκινούν από το Γιόφυρο. Αστυνομικοί κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα, όπως κοντάρια.
Στο χωριό επικρατεί ένταση και υπάρχουν παρεμβάσεις των αστυνομικών (τουλάχιστον 4 διμοιρίες, άνδρες των ΟΠΚΕ και ΤΑΕ) σε διάφορα σημεία του Τυμπακίου, ωστόσο, ο απολογισμός θα φανεί με το φως της ημέρας, αύριο.

Έχει, ήδη, ισοπεδωθεί ο ένας από τους δύο χώρους που χρησιμοποιούν οι Μουσουλμάνοι ως χώρο λατρείας στην περιοχή, ενώ οι συμμετέχοντες προσπαθούν να ισοπεδώσουν και το δεύτερο χώρο.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...