Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Το Watergate του Πειραιά.

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρω των δημοσιογραφικών γραφείων μια είδηση με ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα που εάν αποδειχθεί αληθινή η βόμβα που θα σκάσει θα ακουστεί μέχρι το Πειραιά.

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, υπήρξε στοχευμένη διάρρηξη στα γραφεία ειδησεογραφικού σάιτ PIPERATA.GR, όπου μεταξύ των τριών δραστών συνελήφθη αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου.

Οι άλλοι δύο -τουλάχιστον- δράστες (συνελήφθησαν τρεις συνολικά) ήταν δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων η μία είναι επίσης δικηγόρος της περιοχής.

Την αποκάλυψη έκανε ο εκδότης του site δημοσιογράφος Κουρτσίδης.
Όπως έγινε γνωστό οι δράστες πάντως πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία που ειδοποιήθηκε εγκαίρως από την εταιρεία security του κτηρίου στην λεωφόρο Συγγρού,ενώ κρατούνται για να οδηγηθούν τη Δευτέρα για απολογία στον εισαγγελέα.

Το ενδεικτικό είναι ότι πιάστηκαν να έχουν υπεξαιρέσει σοβαρά εταιρικά έγγραφα, ενώ έγινε και παραβίαση σε ειδικό διαμορφωμένο δωμάτιο του χώρου, όπου βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο ο κεντρικός σέρβερ του δικτύου και των ηλεκτρονικών αρχείων του σάιτ και της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και απόρρητες αλληλογραφίες, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν σε σημαντικές δημοσιογραφικές έρευνες του υπογράφοντος.
Ταυτόχρονα, από την πρώτη αυτοψία, διαπιστώθηκε να λείπουν και δύο μονάδες υπολογιστών (οι λεγόμενοι πύργοι, όπου είναι ενσωματωμένοι οι σκληροί δίσκοι με τα αρχεία των συγκεκριμένων υπολογιστών).

Πασίγνωστος αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου μαζί με 2 άτομα (μια δικηγόρο) συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω χθες το βράδυ,λίγα λεπτά μετά την διάρρηξη σε γραφεία ιστοσελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...