Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Θα θέλετε διαβατήριο για να πάτε στην μισή Ελλάδα.

Θυμηθείτε το. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της άφρονης, προδοτικής, και ναζιστόδουλης πολιτικής.

 Να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις που διατηρεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έχει ζητήσει ευθαρσώς η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ από τον πρωθυπουργό της Μητσοτάκη. Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ελλάδα σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου τα οποία από τη δεκαετία του 1960 εξόπλισε και εγκατέστησε στρατό. Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η κυβέρνηση της Μέρκελ ζητάω από την Ελλάδα να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά. Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ ανέφερε πως “Η Γερμανία ασκεί πιέσεις του Μητσοτάκη για να αποσύρει το στρατό από τα νησιά”. Πληροφορίες θέλουν να «υπάρχει πρακτικό που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την  επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε κατ'άρχήν αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου».

Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Σελαμί Κουράν δήλωσε πως η Τουρκία σε αυτό το θέμα διαθέτει βήματα που μπορεί να κάνει και είπε τα εξής:

«Για τον αφοπλισμό αυτών των νησιών πρέπει επίσημα να δοθεί διορία στην Ελλάδα. Την διορία αυτή την καθορίζει το κράτος.

 Αν παρά την ολοκλήρωση της διορίας δεν υπάρξει κάποιο απτό βήμα από την Ελλάδα για την επιστροφή στο αποστρατικοποιημένο status, τότε η Τουρκία, στα πλαίσια του άρθρου 51 του χάρτη του ΟΗΕ, μπορεί να θέσει στην επικαιρότητα, το δικαίωμα της για ατομική νόμιμη άμυνα λόγω ευθείας απειλής».

 Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας όπως αναφέρει η Deutsche Welle ...διότι τα Γερμανικά συμφέροντα στην Τουρκία είναι τρομακτικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΕΡΝΤΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ . ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ . Η ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΥΣΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΨΥΧΟΡΑΓΩΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ . ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...