Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Βρε μανία με τις φωτιές.



Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε τα ξημερώματα της Τρίτης η καταγγελία ξυλοδαρμού δύο Πακιστανών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) σε σπίτι στην Αγία Βαρβάρα. Στη συγκεκριμένη κατοικία διαμένουν συνολικά επτά αλλοδαποί, εκ οποίων οι πέντε απουσίαζαν. Οι δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Πυρκαγιά στην Αγία Βαρβάρα του δήμου Γόρτυνας έχει κινητοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία από νωρίς το πρωί. Οι φλόγες έχουν εκδηλωθεί στην είσοδο του χωριού, κοντά στη διασταύρωση του Αγίου Θωμά, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Ισχυρή είναι η πυροσβεστική δύναμη στο σημείο, με 13 οχήματα και 45 πυροσβέστες αλλά και πεζοπόρα τμήματα, που επιχειρούν προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά. Στις προσπάθειες συνδράμουν και υδροφόρες τόσο του δήμου Γόρτυνας όσο και άλλων δήμων, ενώ κατόπιν αιτήματος, "σηκώθηκε" και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που προχωράει σε ρίξεις νερού.
Οι προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο είναι εντατικές καθώς μπορεί η φωτιά να καίει αυτή την ώρα χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα, αλλά σε κοντινή απόσταση βρίσκονται εργοστάσιο ξυλείας και κατοικημένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...