Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Tο παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο...



Ο
Μητσοτάκης δημοσίευσε άρθρο για την τουρκική επιθετικότητα στις εφημερίδες TheTimes, FrankfurterAllgemeineZeitung και LeMonde στο οποίο αποκάλυψε πως η Ελλάδα είχε καταλήξει σε «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία μετά από μεσολάβηση του Βερολίνου, χωρίς να αποκαλύπτει πότε και τι ακριβώς συμφώνησαν!

Συγκεκριμένα αναφέρει «Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις».

Το συμπέρασμα από τα λεγόμενα του Μητσοτάκη είναι, πως στο Βερολίνο “υπέγραψε” το προσύμφωνο για τη Χάγη, όπως έκανε ο πατέρας του, που υπέγραφε προσύμφωνα με τους Τούρκους και χάριζε Αιγαίο με 6νμ χωρικά ύδατα για αυτό και  Το ΝΑΤΟ νομιμοποιεί τις παραβιάσεις μεταξύ 6 & 10 ν.μ.  

Αν o υιός έχει υπογράψει το προσύμφωνο για Χάγη, δεν μπορεί να ανακηρύξει 12 νμ χωρικά ύδατα στο Αιγαίο ούτε να οριοθετήσει ΑΟΖ δεξιά του 28ου μεσημβρινού ούτε να οριοθετήσει ΑΟΖ με Κύπρο. Αυτό σημαίνει σχέδιο καλά οργανωμένο και σε βήματα.

Το βασικό ερώτημα είναι τι πραγματικά περιλαμβάνει αυτή η «έγγραφη συμφωνία» η οποία συμφωνήθηκε (άραγε υπογράφηκε κιόλας;) μυστικά από τους Έλληνες πολίτες και το περιεχόμενο της οποίας δεν αποκαλύπτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον πως γίνεται «ανεπίσημες συζητήσεις» να καταλήγουν σε «έγγραφες συμφωνίες»;  

Το προσύμφωνο για τη Χάγη “υπέγραψε” ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο. Τον κάρφωσαν οι Τούρκοι!

 

“Πεσκέσι” δεκάδων δις της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ στον Ερντογάν με το στόλο του στο Καστελόριζο

 

“Φορτώνει” με νέες μονάδες του ναυτικού Αιγαίο και Καστελόριζο η Τουρκία

 

 Άρθρο εξηγεί τι «παίζεται» στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων

Όσον αφορά το "κατευθυνόμενο" άρθρο των FT που κάνει αναφορά για πιθανό πόλεμο εξαιτίας του αερίου, δύο από τους συντάκτες του άρθρου δηλώνουν τουρκόφιλοι δημόσια στο προφίλ τους στο Twitter....έτσι για να ξέρουμε τι γίνεται και πως μας σπρώχνουν στον «διάλογο η πόλεμο».

H Γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TOTAL της έχουν εκχωρηθεί τα 6 από τα 9 οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, το 50% των κοιτασμάτων του Ιονίου, έχει υπογράψει σύμβαση με την κυβέρνηση Σαρατζ για εξόρυξη στην λιβυκή ΑΟΖ και ετοιμάζεται να αναλάβει την εκμετάλλευση νοτίως της Κρήτης και όλοι εμείς αναρωτιόμαστε για την ξαφνική αγάπη του Μακρόν;

έρχεται από αξιόπιστες πηγές…

 

Αν γίνει επεισόδιο με τη Τουρκία ξέρετε πόσα ονόματα θα βγούν την άλλη ημέρα;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...