Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ροβόλατα ροβόλατα, τα γίδια και τα πρόβατα…

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων.  310 νέα, τα 197 στην Αττική..

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική που  θα ισχύσουν από 16 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου: Μάσκες σε δουλειές και πλατείες - Κλείνουν για 14 μέρες τα κέντρα διασκέδασης.

 

– Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

– Σε ό,τι αφορά τα Kαταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (κέντρα διασκέδασης), αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

– Αναφορικά με τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο, όπως και κατά διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

– Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημοσίους και ιδιωτικούς), όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (π.χ. πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες-διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) και όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

– Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές στο 50%, με τρία μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).

– Ορίζεται όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων.

– Παρατείνεται το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρω

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο, τα Χανιά και σε άλλες 8 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Τα τοπικά lockdown θα εφαρμοστούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

ΚΡΑΞΙΜΟ! ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ στη συναυλία της Άννας Βίσση ο Κ. Μπακογιάννης..

 

Σύψας, νομίμως χρηματοδοτούμενος από φαρμακευτικές εταιρίες: Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές θα ισχύσει για όλη τη σχολική χρονιά...

 

Συναγερμός στη Λάρισα: Πέντε κρούσματα κορωνοϊού σε στρατιωτικούς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...