Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Οι στόκοι και ο στόκος.

Γκάφα ολκής από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη . 48ωρη ταλαιπωρία για δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 44 ετών αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, οι αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους και σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ζήτησαν από τον οδηγό να ανοίξει το πορτμπαγκάζ, όπου βρήκαν πολλά κουτιά με χρώματα και ένα βαζάκι μουστάρδας με άσπρη σκόνη. Όταν ρώτησαν τι είχε μέσα, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ τους είπε πως ήταν στόκος για μερεμέτια, όμως δεν πείστηκαν θεωρώντας ότι πρόκειται για κοκαΐνη. Αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κρατηθούν για 48 ώρες. Τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, 2.900 ευρώ που είχαν πάνω τους, ενώ το περιεχόμενο του βάζου εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο. Εκεί αποδείχθηκε έπειτα από ανάλυση που έγινε οτι η λευκή σκόνη δεν ήταν παρά… ξυλόστοκος και όχι ναρκωτική ουσία.

Οι δύο συλληφθέντες ελαιοχρωματιστές επέμεναν από την αρχή ότι πρόκειται για παρεξήγηση, όμως παρέμεναν στο κρατητήριο επί δύο ημέρες, μέχρι να βγουν τα σχετικά αποτελέσματα και να δικαιωθούν.

Όταν αποδείχθηκε ότι πρόκειται για λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω «γκάφα» ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, καθώς έγινε θέμα στο Associated Press και στη συνέχεια αναπαράχθηκε μέχρι και στην Washington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...