Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Πιο ξεφτίλας δεν γίνεται.

 

Έχει αφήσει κυριολεκτικά ανεξέλεγκτους τους ευρω-βρωμιάρηδες που κατακλύζουν την χώρα,  και πιέζει τους γηγενείς.

Ο Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ίου, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Ρέθυμνο και Μύκονος είναι οι δύο περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη θετικότητα και διασπορά. Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 615 ενεργά κρούσματα, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο παραμένουν στο «πορτοκαλί», μάλιστα το Ηράκλειο με 797 ενεργά κρούσματα βρίσκεται στην 8η θέση σε επίπεδο χώρας, ενώ στο «κίτρινο» παραμένουν τα Χανιά, με 312 ενεργά κρούσματα.

Στη Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μία εβδομάδα από 77 σε 308 ενώ στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί και στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Το ίδιο χρονικό διάστημα τα κρούσματα έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο, υπερδιπλασιαστεί στη Σαντορίνη και έχουν επταπλασιαστεί στην Πάρο.

Συνέστησε προσοχή στους κατοίκους και στις Αρχές αυτών των νησιών ότι η περαιτέρω διασπορά του ιού πρέπει να αποφευχθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε: «Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές».

Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Σημειώνεται ότι οι περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Ιωαννίνων, Ανατολικής Αττικής, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Λάρισας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «πορτοκαλί», δηλαδή σε επίπεδο 3, όπως και οι δήμοι Σαλαμίνας και Πάρου.

Επίσης, επίπεδο ανεβαίνουν και οι περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Άνδρου, Αχαΐας, Κοζάνης, Τήνου, Πρέβεζας, Ζακύνθου, Σύρου, Λέσβου, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας και Αιτωλοακαρνανίας που μεταφέρονται στο «κίτρινο» 2. Στο ίδιο επίπεδο μεταφέρονται οι δήμοι Ικαρίας, Λερού, Κύθνου, Λευκάδας, Μήλου Σερίφου, Αντίπαρου και Χίου.

Πέμπτη 15 Ιουλίου: 2794 Νέες μαϊμού μολύνσεις. 310 από αυτές εντοπίζονται στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο εντοπίζονται 153  στην Π.Ε. Ηρακλείου, 40 στην Π.Ε. Χανίων, 96 στην Π.Ε. Ρεθύμνου και 21  στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. 

«Κοκκινίζουν» ανησυχητικά Κρήτη και Αττική στον χάρτη του ECDC

 

Πως τα λέτε εσείς οι "ειδικοί" (Τσιόρδες και σια) στην υπηρεσία των πολυεθνικών;

Κανένας πούστης δεν ντρέπεται; Καλά οι δικαστές του καθεστώτος κι οι δημοσιογραφικές πουτάνες... ένας...μία βουλευτής δεν ντρέπεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...