Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ο σολομός που... σε αρρωσταίνει.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τον Προσδιορισμό Ισταμίνης σε Προϊόντα Αλιευμάτων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία:

«AURORA SALMON – Καπνιστός σολομός σε φέτες (smoked salmon)”, με αριθμό παρτίδας L 211821 (27/05/21) και ημερομηνία ανάλωσης 26/07/21, βάρους 200 γρ., το οποίο παράγεται από την εταιρεία «AURORA SALMON S. A.» που έχει έδρα στον Πειραιά (μονάδα επεξεργασίας στη Λαμία). Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε ότι το προϊόν είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιείχε ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

Δυσανεξία στην ισταμίνη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...