Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Το μάζεψαν μετά το κράξιμο.


Η ανάκληση της έγκρισης του σκοταδιστικού, αναχρονιστικού, αντιεπιστημονικου, κακοποιητικού και αντιπαιδαγωγικου Προγραμματος του Σωματειου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» απο το ΙΕΠ δεν αρκεί.

Απαιτούμε λοιπόν απο την κ. Κεραμεως τις εξής απαντήσεις:

- Ποιοι εδωσαν θετικη γνωμοδοτηση απο το ΙΕΠ και με ποια κριτηρια και ποια ειναι η αιτιολογηση και το σκεπτικο της αρχικής θετικής γνωμοδότησης.

- Ποιοι απο το Υπουργείο Παιδείας με βαση τη γνωμοδοτηση του ΙΕΠ εδωσαν την τελικη εγκριση και με ποιο σκεπτικό.

H Νίκη Κεραμέως, με "εκπαιδευτικά" βίντεο για την Προγεννητική Αγωγή που εγκρίθηκαν ως εκπαιδευτικό υλικό για τα γυμνάσια, και εχουν δημιουργηθεί απο μια αυτοαποκαλουμενη «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που έχει ως στόχο να αναπαράγει τη θεωρία ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη προσπαθεί να υπονομεύσει το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση και την αυτοδιάθεση του σώματος.

Και μόνο ο τίτλος του προγραμματος για το οποιο προορίζονται τα βιντεο αυτα, «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί μία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που πάλεψε χρόνια για να διαχωριστεί η σεξουαλικότητα με τη γονεϊκότητα.

Μεταξύ αλλων αντιεπιστημονικών και φαιδρων αντιπαιδαγωγικών, ομοφοβικων, μισογυνικων που ακούγονται ή προβαλλονται στα εν λογω βιντεο ειναι και τα εξης:

• «Η γυναίκα είναι η έγκυος που απλά υλοποιεί το σχέδιο» και σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, «η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους»

• Σε ενα απο τα βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή ισχυρίζεται ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή. Η υγεία διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια που το παιδί είναι σε άμεση σχέση με τη μητέρα. Όλες οι ασθένειες ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη. Η ενοχοποίηση της γυναίκας, της μητέρας είναι σαφής.

• Σε αλλο βιντεο «επεξηγειται» η ομοφυλοφιλια ως μη αποδοχη του φυλου απο την μητερα, που επιθυμουσε να εχει το παιδι της διαφορετικό απο το φύλο που τελικα έχει.

• Σε βιντεο διατυπωνεται η ψευδοεπιστημονική θεωρία ότι η ανθρώπινη συνείδηση επηρεάζει τη μοριακή σύνθεση του νερού (Masaru Emoto) και γίνεται επίκληση ενός γνωστού μισογύνη της μαιευτικής τον 19ο αιώνα, του Grantly Dick-Read, που υποστήριζε ότι η γυναίκα αποτυγχάνει όταν παύει να επιθυμεί να κάνει παιδί, διότι τότε παύει να εκπληρώνει τον βιολογικό της ρόλο.

•Επίσης διατυπωνεται ως γεγονός οτι Αμερικανιδα εγκυος θαυμαζε αρχαια ελληνικα αγάλματα σε Μουσειο και γεννησε κορη που νικούσε στα καλλιστεία. Περιγραφή: 😖Περιγραφή: 🤬

Αυτα τα βιντεο ειναι επικίνδυνα για τα παιδιά και πρεπει να απαιτηθεί να αποσυρθούν αμεσα και να διερευνηθεί ποιος εδωσε άδεια να προβληθεί τέτοιο σκοταδιστικό αντιεπιστημονικό μισογυνικο ομοφοβικό υλικο στα γυμνάσια της χώρας.

Η Κεραμεως αν θελει μπορεί να παει να κλειστεί και σε μοναστήρι. Να αφησει τα παιδιά ομως ησυχα.

Ειναι επικίνδυνη.

 

Μετά τον σάλο το υπουργείο Παιδείας αποσύρει το πρόγραμμα με τις θεωρίες περί “αγέννητου παιδιού” -Πάρτι στο twitter-

 


 

 

Η Κεραμέως απέσυρε το βίντεο, ο σκοταδισμός της όμως θα είναι πάντα εκεί -

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΑΓΩΓΕΣ!ΣΙΓΑ ΜΗ ΠΙΑΣΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΥΘΟΡΕΟΥΣ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΚΟΣ.ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΛΠ🤮🤮🤮

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...