Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Τι φωνάζετε ρε, έχουμε πολύ δρόμο. Ακόμη δεν είμαστε …στο φίφτυ-φίφτυ.Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας ως φορέας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το άσυλο κατέθεσε στη Βουλή…. «Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα βρίσκονται 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας που δεν ξεπερνούν σε χωρητικότητα τις 5.500. Μόνο τις τελευταίες 25 μέρες έχουν έρθει στο σύνολό τους στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 2.536 μετανάστες και πρόσφυγες, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 610.
Η Λέσβος έχει 8.095 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 3.050. Πέρυσι ήταν 6.500 φέτος 13.000 συνολικά σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου», είπε η κυρία Καλογήρου.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ανέφερε ότι «Φαίνεται ήδη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ο τρόπος κατεύθυνσης από την γείτονα χώρα και θα αντιμετωπίσουμε πολύ φοβάμαι μία κατάσταση ανεξέλεγκτη που θα ξεπερνάει κατά πολύ σε ημερήσια βάση τα 340 άτομα. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τα σύνορα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...