Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Στο σπίτι της διαχρονικής τουρκοφιλίας, δεν μιλούν για …τουρκόφιλους.

 
Αυτοί είναι οι 7 φιλότουρκοι του Ευρωκοινοβουλίου
που με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές που καταψηφίσαν το ψήφισμα που καταδικάζει ουσιαστικά τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Οι επτά ευρωβουλευτές έκριναν σκόπιμο να το καταψηφίσουν, κόντρα στους 607 συναδέλφους τους που το προσυπέγραψαν, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για ενδεχόμενες σχέσεις τους με το καθεστώς Ερντογάν και την επιρροή που μπορεί να δέχονται από την Άγκυρα.
Οι φιλότουρκοι ευρωβουλευτές προέρχονται από έξι διαφορετικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τέσσερις διαφορετικές πολιτικές ομάδες.
Πρόκειται για τους εξής:
1. Φρανκ Μπόγκοβιτς (Σλοβένος, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)
2. Ρίτσαρντ Κόρμπετ (Βρετανός, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα)
3. Αντρέ Έλισεν (Ολλανδός, Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας)
4. Λίντια Τζοάνα Γκέρινγκερ ντε Όντεμπεργκ (Πολωνή, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα)
5. Πίτερ Γιάρ (Γερμανός, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)
6. Όλαφ Στούγκερ (Ολλανδός, Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας)
7. Μαρί-Κριστίν Βεργκιάτ (Γαλλίδα, Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά)

Επειδή όμως εμείς δεν ξεχνάμε τις προδοσίες, καλό είναι να θυμηθούμε ότι ανεξάρτητα τι και πως είναι ο Καρατζαφέρης, είχε προσπαθήσει να αποσπάσει από το κοινοβούλιο ορισμένα ευνοϊκά ψηφίσματα υπέρ της Ελλάδος και κατά των Τούρκων. Όμως καταψηφίστηκε η προσπάθεια του πρώτα-πρώτα από τουρκόφιλους, Έλληνες παρακαλώ ευρωβουλευτές. Καλό είναι να δείτε το αδιάψευστο «ξεχασμένο» βίντεο.  

Έτσι λοιπόν κατά την περίοδο 2004 – 2007 και όταν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο περίφημος «Οδικός Χάρτης» για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ υπέβαλε πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο να μην αρχίσει καμία ενέργεια ή διαδικασία, αν προηγουμένως δεν έχουν αποχωρήσει από την Κύπρο τα στρατεύματα κατοχής. Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της πρότασης και συνεπώς υπέρ της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί».  Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ  δημοσιοποίησε την στάση των κομμάτων εξουσίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρωβουλή, με την κυκλοφορία ειδικών φυλλαδίων που θα αποτελούν μέρος του προεκλογικού του υλικού, αλλά το θέμα ξεχάστηκε.
«Επανήλθε και υπέβαλε και δεύτερη πρόταση, με την οποία ζητούσε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονταν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ, αν προηγουμένως η Άγκυρα δεν ακύρωνε την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για το περίφημο « CASUS BELI,  που προβλέπει ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο αποτελεί εχθρική κίνηση και αιτία πολέμου). Και πάλι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της πρότασής στο Στρασβούργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...