Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Νέα …Ίμια, από τον Τσίπρα αυτή την φορά.



Εάν δεν είναι, να πάνε αύριο το πρωί με συνεργείο της ΕΡΤ πάνω στην βραχονησίδα να δούμε σε ζωντανή σύνδεση τι παίζετε. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και εκ του πονηρού..

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ένταση στο Αιγαίο.
Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης (περιστατικό το οποίο είχε διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση).
Όπως ανέφερε στο NTV ο Τούρκος πρόεδρος, θα ήθελε να ρωτήσει τους Έλληνες «τι κάνετε;», σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι δεν επιθυμεί την ένταση με την Ελλάδα και ότι «χρειαζόμαστε την ειρήνη με την Ελλάδα».
«Η SAT (σ.σ.: Τούρκοι κομάντος) κατέβασε τη σημαία τους. Δεν θέλουμε τα νερά να θερμαίνονται στο Αιγαίο. Και αυτό προσπαθούμε», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν σε απόσπασμα που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο (σ.σ.: τον Προκόπη Παυλόπουλο)». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι' αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...