Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Περιμένει πόλεμο ο Ερντογάν .



Παύει να δανείζεται σε δολάρια και θα πληρώνει τα δάνειά της με χρυσό, δήθεν για να απαλλαγεί από τη συναλλαγματική πίεση, ανακοίνωσε η Τουρκία!
Αυτό που δήλωσε αρχικά  Ρ.Τ.Ερντογάν στην σύνοδο των G20 το κάνει πράξη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα.
Χθες η χώρα έφερε πίσω 28,6 τόνων χρυσού από τις ΗΠΑ ανεβάζοντας σε 220 τόνους τον τουρκικό χρυσό που «επαναπατρίστηκε» , με σκοπό  «να χρησιμοποιηθεί έναντι του δολαρίου για να απαλλαγεί από τη συναλλαγματική ισοτιμία».
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά με αιφνιδιασμό: Αποδεσμεύεται από τα δολάρια και θα χρησιμοποιεί τα αποθέματα σε χρυσό ύψους 20 δισ. δολ. για την αποπληρωμή των δανείων προκειμένου να μην επιβαρύνει τον δανεισμό της χώρας και να μην πέσει "στα δίχτυα" του ΔΝΤ!
Όλα ξεκίνησαν από την σύνοδο των G20 πριν λίγες ημέρες όταν πρότεινε την κατάργηση του δολαρίου ως βασικού νομίσματος στις συναλλαγές και την αντικατάστασή του, τουλάχιστον εν μέρει από χρυσό!
Όλα αυτά σημαίνουν απλά κήρυξη πολέμου. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πού θα καταλήξει αυτός ο πόλεμος.
Πάντως, πριν βγει να μιλήσει, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν...
Θεωρείται βέβαιο ότι έχει την «ευλογία» του...
Τα αποθέματα που αποσύρθηκαν από την FED ανέρχονταν σε 28,6 τόνους.
Επιπλέον οι τουρκικές τράπεζες στην Τουρκία έχουν αυξήσει  τα αποθεματικά τους σε χρυσό και όχι σε ξένο νόμισμα, τοποθετώντας 38,3 τόνους στην τράπεζα της Αγγλίας και 63,8 τόνους σε  λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. 
Περίπου 564 τόνοι χρυσού ανήκουν στο αποθεματικό της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας συνολικά .
Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις στην Τουρκία, με εξαίρεση τα αποθεματικά της στο ΔΝΤ «σκαρφάλωσε»  στην σχετική  κατάταξη… στην 10η θέση στον κόσμο σε αποθέματα χρυσού.
Γιατί έχει υψηλές πιθανότητες να πετύχει το σχέδιο του Ρ.Τ.Ερντογάν: Το Κατάρ και το Ιράν, «πριμοδοτούν» την Άγκυρα με μεγάλες ποσότητες χρυσού. Από το Ιράν, το αγοράζει σε χαμηλή τιμή, από το Κατάρ, σχεδόν... δωρεάν!
Το Κατάρ επιδοτεί τη Τουρκία με περίπου 1,5 δισ. δολ. μηνιαίως, κυρίως σε χρυσό  ως «Ευχαριστώ» για το γεγονός ότι «υπάρχει» χάρη στη Τουρκία: Πριν από δέκα μήνες η Σαουδική Αραβία θα είχε μετατρέψει σε επαρχία της το εμιράτο, αν η Τουρκία δεν είχε παρέμβει και δεν είχε χαρακτηρίσει casus belli, οποιαδήποτε προέλαση εντός του Κατάρ, των σαουδαραβικών Ταξιαρχιών!
Εν συνεχεία, εγκαινίασε με λαμπρότητα την βάση της και έχει ήδη 5.000 Τούρκους στρατιώτες ως προσωπικό στην βάση της στο εμιράτο.
Από την στιγμή που ποντάρει στον χρυσό ποντάρει στον πόλεμο, διότι τότε θα του χρειαστεί για πετρέλαιο, και για αποπληρωμή δανείων.Οσο για την Ελληνοτουρκικη διαμαχη; Θα μας πει για ...την πίπα της ειρήνης,για να ....μαστουριάσουμε.



Ρωσία: Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Συρία θα διατηρηθεί ενιαία ...

Ρωσική μοίρα στην Μεσόγειο εν μέσω πληροφοριών για νέο νατοϊκό κτύπημα στην Συρία: «Σε 30 λεπτά τους εξαφανίζουμε»


Ποια είναι τα υποβρύχια stealth κλάσης Kilo που εμπόδισαν βρετανικό υποβρύχιο να εκτοξεύσει βλήματα cruise

 

 Ρωσία: Στέλνει δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια στη Μεσόγειο για το USS Harry S.Truman



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...