Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Το μεγάλο ερώτημα. Kατέβασαν την σημαία οι Τούρκοι;



Τι έγινε η σημαία του ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑ;
 Σήμερα ο τουρκικός Τύπος όχι μόνο συντηρεί το θέμα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι υπέστειλε ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κοντά στους Φούρνους, αλλά το ανεβάζει κιόλας. 
H Hurriyet μιλά για «πρόκληση με σημαία» από την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή κι ότι η Άγκυρα μέσω διαφόρων διαύλων επικοινώνησε με την Αθήνα και απαίτησε να απομακρυνθεί η σημαία, η οποία, όμως παρέμεινε στη θέση της κι έτσι πήγαν τη νύχτα της Κυριακής κομάντος της SAT, την υπέστειλαν και την πήραν στην Τουρκία. Αναφέρονται φυσικά στην μονάδα SAT που είναι η ίδια που έδρασε και στα Ίμια το 1996 και έφτασαν σχεδόν 25 μίλια μέσα στο Αιγαίο, έβαλαν «πόδι» σε ελληνικό νησί και αφαίρεσαν τη Σημαία και την πήραν μαζί τους.
Μάλιστα η Hurriyet αναφέρει ότι οι Έλληνες προκάλεσαν με την Σημαία και λέει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική Ακτοφυλακή. Βίντεο και εικόνες δεν υπάρχουν για να στοιχειοθετήσουν την προπαγάνδα των Τούρκων αλλά η Άγκυρα στέλνει σαφές μήνυμα ότι θεωρεί το σύμπλεγμα των Φούρνων υπό αμφισβήτηση αν και βρίσκεται αρκετά μίλια μακριά από τις τουρκικές ακτές και νότια και λίγο δυτικά από τη Σάμο.

Ο δημοσιογράφος του samostimes.gr Μιχάλης Σβαρνιάς είπε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας το Λιμενικό δεν του επέτρεψε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγος και Μικρός Ανθρωποφάγος. Ερωτηθείς για τις Σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας.
Είπε όμως ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων, που αναφέρουν ότι η σημαία δεν υπάρχει πια στον ιστό, αλλά δεν γνωρίζουν αν κάποιος την κατέβασε.
Ελέγχους σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία διεξάγει το Λιμενικό Σώμα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει ύποπτες κινήσεις μετά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι υπέστειλε ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κοντά στους Φούρνους. Το ζήτημα πλέον επικεντρώνεται στην νησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς». Εκεί που οι Τούρκοι επιμένουν στην ιστορία τους και όπου έχουν υπάρξει αντικρουόμενες μαρτυρίες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λετε να εβαλαν οι δικοι μας την σημαια επιτηδες για να προσελκυσουν τους Τουρκους να στειλουν στρατιωτες ή λιμενικο για να την κατεβασουν και οι δικοι μας που ειναι κρυμμενοι στα βραχια να τους συλλαβουν αιχμαλωτους;
Αν ειναι ετσι,τοτε παρολα τα λεκτικα των τουρκαλαδων,ακομη δεν εχουν τσιμπησει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;;
ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΗ
ΑΥΤΗ Η ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Θα απαγορεύσουν την επίσκεψη στις βραχονησίδες. Δηλαδή θα τις γκριζάρουμε μόνοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλη μαλακισμενη δικαιολογία θα ακούσουμε ακόμη. Προ ολίγου στον Ευαγγελάτο είπαν ότι μπορεί την σημαία να την έριξαν η να την έφαγαν τα ζώα που είναι πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η σημαία οεεεο . Ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών μιλώντας στην «Καθημερινή» είπε ότι η Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά, κι ότι τις είδε ο ίδιος με… κυάλια!!! Δεν ντρέπεται καθόλου;
Τα πράγματα είναι απλά: εφόσον δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και η συγκεκριμένη νησίδα είναι ελληνικό έδαφος, πηγαίνει εκεί σκάφος του Λιμενικού, τραβάει φωτογραφίες και βίντεο και αποδεικνύεται ποιος λέει την αλήθεια και ποιοι είναι ξεφτίλες και κότες λειράτες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...