Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Στο ίδιο έργο… θεατές; Πάλι θα φυσήξει.... αέρας ;



Ειδικές ψυχολογικές επιχειρήσεις από τους Τούρκους με στόχο τη δημιουργία κλίματος μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για "δικαιολογημένη αντίδραση της".
Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σενάριο που είχε διαδραματιστεί στην Ρω το καλοκαίρι του 2009 όταν Τούρκοι πράκτορες είχαν επιχειρήσει να βιντεοσκοπήσουν την αλλαγή φρουράς στο νησί, προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είχε στείλει εκεί ειδικές δυνάμεις.
Ανάλογη είναι και η τωρινή επιχείρηση των Τούρκων μόνο που τώρα επιστράτευσαν κάποιο δημοσιογράφο όπως είχαν κάνει και στα Ίμια το 1996. Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν μόνο ένα ενδεχόμενο: Ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας νέας κρίσης στο Αιγαίο ισοδύναμης αν όχι μεγαλύτερης από αυτή των Ιμίων.
Έτσι ο αρθογράφος Γιλμάζ Οζντίλ της εφημερίδας Σοζτζού με φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί από πράκτορες της ΜΙΤ επιχειρεί όχι μόνο να στοιχειοθετήσει  υποτιθέμενη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947 (για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων) αλλά ισχυρίζεται επιπλέον ότι η Ελλάδα «άρπαξε 16 νησιά από την Τουρκία χωρίς καμία νομική βάση»!
Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα και απατώντας σε κάποιους «φίλους τους που λένε τι ωραία πέρασαν στα ελληνικά νησιά», ο Οζντίλ και με φωτογραφίες που ξεκάθαρα έχουν ληφθεί από μυστικές υπηρεσίες επιχειρεί να αποδείξει ότι οι δυνάμεις που σταθμεύουν εκεί έχουν επιθετική διάταξη έναντι της Τουρκίας!
Και όχι μόνο αυτό αλλά παραπονείται ότι τα ελληνικά νησιά  «του μπαίνουν στην μύτη του και στην μύτη της Τουρκίας», επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει κάποια χρόνια νωρίτερα η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ.
Παράλληλα ο Τούρκος δείχνει να είναι άριστα πληροφορημένος για τη δύναμη των ελληνικών δυνάμεων σε κάθε νησί που φωτογραφίζει-στοχοποιεί αναφέροντας  συγκεκριμένους αριθμούς. Γίνεται επομένως φανερός ο στόχος του και ο σκοπός του.
Παράλληλα "στοχοποιεί" συγκριμένα νησιά για τα οποία η Άγκυρα θεωρεί πως της ανήκουν. Η επιλογή των νήσων δεν είναι τυχαία και οι άνθρωποι που τράβηξαν τις φωτογραφίες αυτές ήξεραν πολύ καλά που να σταθούν και που να εστιάσουν...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λογικό ειναι γιατί εχουμε καινούργιους Παγκαλους στην κυβερνηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...