Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Το μεγάλο πλιάτσικο πραγματοποιείται με …νόμους. Οι κατάλληλοι άνθρωποι, πάντα, στις κατάλληλες θέσεις. .



Το παρακάτω άρθρο-έρευνα είναι μία μικρή διατριβή στους μεγάλους φοροφυγάδες.
Φοροφυγάδες, όπως η EUROBANK (εκεί δούλευε ο Χαρδούβελης), που φοροαπέφευγε  με πολύπλοκα συστήματα, που έστηναν εταιρείες όπως η PwC, στην οποία δούλευε η σημερινή Γενική Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι, πάντα, στις κατάλληλες θέσεις. 


Οι εφημερίδες αυτές τις ημέρες περιγράφουν ένα «πραξικόπημα» παράλληλου τραπεζικού συστήματος, παράλληλου φορολογικού συστήματος που ήθελε να στήσει ο Βαρουφάκης, παρακάμπτοντας την Κατερίνα Σαββαΐδου.

Αν ισχύει αυτή ιστορία,  αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότ
ι ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Οικονομικών είχε λιγότερες εξουσίες από την συγκεκριμένη κυρία, που προφανώς διορίστηκε με εντολή των ξένων συμφερόντων. 

Ο Υπουργός Οικονομικών δεν είχε την δυνατότητα να την αντικαταστήσει.
Θεωρούσε ότι υπηρετούσε τις Βρυξέλλες, αλλά δεν ήταν σε θέση να μας απαλλάξει από αυτήν.
Ό,τι γίνεται και με την ΤτΕ, που ενώ μας ληστεύει, δεν μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτήν.

Η εταιρεία στην οποία δούλευε η κα Σαββαΐδου ήταν η πρωταγωνίστρια στα τεράστια σκάνδαλα φοροαποφυγής των μεγάλων εταιρειών…

Ξέρετε….
Αυτές που ΠΑΝΤΑ εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες και είναι πάντα εντάξει φορολογικά, επειδή απλά
δεν πληρώνουν ποτέ φόρους.
Και φαντασθείτε τώρα ότι θα ψηφίσουν νόμο με τον οποίο η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από την κυβέρνηση.
 

Ήδη ήταν αδύνατο, ακόμα και ο Υπουργός, να παρέμβει στον πιο καίριο τομέα της κυβερνήσεως, την Είσπραξη Εσόδων!

Φαντασθείτε τώρα που θα την κάνουν ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, δηλαδή θα ελέγχεται απόλυτα από τους δανειστές,  όπως η …«ανεξάρτητη» Τράπεζα της «Ελλάδας» 


Ο Τσίπρας είχε κάνει ΑΡΣΗ της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, που προστατευόταν με νόμο από την προηγούμενη κυβέρνηση, και είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ η επιθετική στάση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (βλέπε Πειραιώς-Σάλλας).
Έναν μήνα μετά άλλαξε και πάλι στάση και την έκανε πιο …ανεξάρτητη και τώρα οι θεσμοί θέλουν ακόμα περισσότερη ανεξαρτησία από την πολιτική της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, που τελικά θα οδηγηθεί σε ιδιωτικοποίηση.


Συνηθίσαμε να εκδίδει χρήματα και να ελέγχει την οικονομία μας μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ Τράπεζα της «Ελλάδας» και τώρα θα συνηθίσουμε και
οι ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ να είναι επίσης ιδιώτες,  όπως τον παλιό καλό καιρό στην Αρχαία Αίγυπτο και στην Μεσαιωνική Ευρώπη, που τέτοιες θέσεις  κατείχαν μόνο οι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, που δάνειζαν στους διεφθαρμένους πολιτικούς.
H παρακάτω διατριβή  δυστυχώς αποδεικνύει το τεράστιο χάσμα γνώσεως μεταξύ αυτών που μας κυβερνούν και ημών των αιμοδοτών του συστήματος.

Πολύπλοκα σχήματα νομότυπης διεθνούς φοροδιαφυγής, κράτη που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν ούτε τις κυβερνητικές τους υπηρεσίες, που νομοθετούν χωρίς να διαβάσουν μνημόνια 1000 σελίδων και που δεν ξέρουν ούτε ποιος τα έγραψε… 


Πώς μπορεί να σταματήσει ολόκληρη αυτή η ισοπεδωτική μηχανή, όταν η πλειοψηφία των πολιτών δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή της, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει πώς λειτουργεί και οι πολιτικοί την ενισχύουν συνεχώς νομοθετικά, αφαιρώντας με νόμο  την εξουσία του κράτους επάνω σ’ αυτούς τους μηχανισμούς.

Δηλαδή το ίδιο το κράτος, υποχρεωμένο από τους δανειστές, διοχετεύει κρατικές εξουσίες σε ιδιώτες και σε ξένα κέντρα αποφάσεων.
Σίγμα
Το άρθρο του ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε και εδώ

Κατερίνα Σαββαΐδου:
Ο λύκος που φυλάει τους λύκους


Η Γενική Γραμματέας Εσόδων, δηλαδή ο υπ. αριθμ. 1 αρμόδιος στην χώρα για την είσπραξη φόρων, ήταν ανώτατο στέλεχος στην PwC στα 4 χρόνια που αυτή έστηνε σχήματα φοροαποφυγής για τις μεγαλύτερες ελληνικές πολυεθνικές. Για την  θέση της Γ.Γ. την πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών, ο πρώην εργοδότης του οποίου επίσης εμπλέκεται στα LuxLeaks. Και αυτό δεν είναι παρά η άκρη του μίτου της διαπλοκής μεταξύ PwC και δημοσίου

Του Νικόλα Λεοντόπουλου
Σε έναν κόσμο λογικής, οι αποκαλύψεις του ICIJ σχετικά με τα LuxLeaks, και η συμμετοχή σε αυτά ελληνικών εταιρειών, θα οδηγούσε τις ελληνικές αρχές σε επείγουσα δράση εναντίον του «κυκλώματος»: εναντίον των εμπλεκομένων εταιρειών αλλά και εναντίον της PwC, της εταιρείας δηλαδή που έστησε όλο αυτό το σύστημα.
 
Σε αυτόν τον κόσμο, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, ο άνθρωπος που νυχθημερόν ασχολείται με την συλλογή εσόδων, θα ήταν τώρα (ή πιο σωστά από καιρό) επί ποδός πολέμου κατά της PwC.
Ας μεταβούμε λοιπόν νοερά στο αρχηγείο αυτού του πολέμου. Εκεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 8, συναντούμε την Κατερίνα Σαββαΐδου, ετών 41. Ανέλαβε το πόστο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων τον Ιούνιο του 2014.
 
Η κ. Σαββαΐδου μονομιάς έκανε σαφές πως προτεραιότητά της είναι η πάταξη της φοροαποφυγής: «Να μην επιτρέψεις στον άλλον να φθάσει στο σημείο να φοροδιαφύγει. Αυτό το επιτυγχάνεις μόνο εφόσον κλείσεις όλα τα «παράθυρα» της φοροαποφυγής», επεσήμανε σε στενούς της συνεργάτες, σύμφωνα με Το Βήμα. Πρόκειται για δήλωση με υψηλή αίσθηση της ειρωνείας καθώς προερχόταν από μια ειδικό της… φοροαποφυγής.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2014, η κ. Σαββαΐδου ήταν ανώτατο στέλεχος στην PriceWaterhouseCooopers (PwC), μία από τις λεγόμενες Big Four, τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες του κόσμου. Στην υπόθεση των LuxLeaks, η PwC είναι η πραγματική πρωταγωνίστρια: Η εταιρεία που έστησε για περισσότερες από 340 πολυεθνικές ένα σοφιστικέ μηχανισμό φοροαποφυγής σε συνεργασία με τις αρχές του Λουξεμβούργου. Ανάμεσα τους και 9 εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα…
Είναι δυνατόν ο Tax Senior Manager της PwC να μη γνώριζε τι έκανε η PwC;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ .
ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ....?? ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...