Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Κινεζιές.



Κινέζος γιατρός αγόρασε 700 ακίνητα, Τούρκος μεγαλοδικηγόρος αποκτά βίλες, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από Ισραήλ και Μέση Ανατολή.
 Ο «Mr. Chang» είναι ένας από τους Κινέζους που στην κυριολεξία σαρώνουν την αγορά ακινήτων, κυρίως της Αθήνας, και στη διάρκεια του 2017 επένδυσαν περί τα 260 εκατ. ευρώ στη χώρα μας. Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας Τούρκος μεγαλοδικηγόρος απέκτησε έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ τρεις βίλες στην Κηφισιά, με στόχο να τις ανακαινίσει και να τις μεταπωλήσει σε συμπατριώτες του, οι οποίοι εμφανίζονται, επίσης, πολύ κινητικοί στην ελληνική αγορά. Από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν εκδοθεί 308 άδειες παραμονής σε Τούρκους μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα».
Οι Κινέζοι και οι Τούρκοι δεν είναι οι μοναδικοί που επενδύουν στα ελληνικά ακίνητα. Σοβαρό ενδιαφέρον, με σημαντικές επενδύσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, δείχνουν οι Ισραηλινοί, οι Σύροι, οι Λιβανέζοι, Ρώσοι, αλλά και πλούσιοι από Κατάρ, Μπαχρέιν κ.ά. Ισχυρός διαχειριστής ακινήτων της Αθήνας θα υποδεχθεί τις επόμενες ημέρες υποψήφιους αγοραστές από αραβικές χώρες τους οποίους ξεναγεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, προκειμένου να εντοπίσουν ευκαιρίες.
Οι ξένοι αγοραστές δεν περιορίζονται στα διαμερίσματα (εξέλιξη που έχει οδηγήσει σε σημαντική άνοδο τιμών, ειδικά σε περιοχές όπου ανθεί η μίσθωση ακινήτων μέσω Airbnb), αλλά και σε κτίρια γραφείων, καταστήματα και ξενοδοχεία. Ο ίδιος Κινέζος ο οποίος απέκτησε τα περίπου 700 ακίνητα, επένδυσε γύρω στα 14 εκατ. ευρώ για την αγορά του μεγαλύτερου τμήματος κτιρίου γραφείων στην οδό Σταδίου. Ο ίδιος όμιλος, αναζητεί ευκαιρίες και στην ξενοδοχειακή αγορά, η οποία, όπως είναι φυσικό, βρίσκεται στο στόχαστρο και ισχυρών ξένων funds. Τα τελευταία αναμένουν το νέο γύρο ξεκαθαρίσματος στα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, ο οποίος, όπως φαίνεται, περιλαμβάνει και πανίσχυρους ξενοδοχειακούς ομίλους που μπορεί να αλλάξουν χέρια ακόμα και εντός του χρόνου. Το ίδιο ισχύει και με αξιόλογα χαρτοφυλάκια ακινήτων που επίσης θα βγουν στην αγορά τους επόμενους μήνες, όπως τα περισσότερα από 20 ακίνητα της Ektasis Development που οι τράπεζες ετοιμάζονται να θέσουν υπό ειδική διαχείριση. Αυξημένες επενδύσεις από την Κίνα περιμένουν φέτος και τα στελέχη της Juwai.com, του ισχυρού κινεζικού μεσιτικού γραφείου που δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά. Στον δικτυακό τόπο της Juwai.com φιλοξενούνται σήμερα περισσότερες από 1.000 αγγελίες για ακίνητα στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από τις 80.000 και φτάνουν μέχρι τα 40 εκατ. ευρώ.
Μεγάλη ζήτηση εγχώριων και ξένων επενδυτών εντοπίζεται και στα κτίρια γραφείων πρώτης κατηγορίας που σπανίζουν πλέον. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield-Proprius, προς τα πάνω κινούνται τα ενοίκια στα κτίρια γραφείων στους τρεις κυριότερους πόλους (Σύνταγμα, Κηφισίας, Πειραιάς), με αυξήσεις από 5,9% έως 8,3% τον τελευταίο χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...