Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτούνται ένας ένας φοβούμενοι το βρωμόξυλο



Υπέβαλε την παραίτησή του γνωστοποιώντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μεταξύ άλλων αναφέρει πως :.

Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους. Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.

Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι' αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.

Παραιτείται όμως μόνο από υφυπουργός και παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα καταψηφίσει την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...