Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μας πέρασαν για… βιετναμέζους οι της Coca – Cola



Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, από την ελληνική εταιρεία «Coca – Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca – Cola Τρία Έψιλον» σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca – Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων..

καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Θέλετε να μάθετε τι εστί αυτό;

Στον πόλεμο του Βιετνάμ οι αμερικανικές δυνάμεις ψέκαζαν τα δάση της περιοχής με ζιζανιοκτόνα έχοντας ως στόχο την αποφύλλωση των δέντρων και την καταστροφή της βλάστησης η οποία παρείχε καταφύγιο στους αντιπάλους. Τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η 2,4 ΔΙΧΛΩΡΟΦΑΙΝΟΛΗ (2,4 D) και η 2,4,5 τριχλωροφαινόλη (2,4,5 Τ) πιο γνωστά με το όνομα "πορτοκαλί παράγοντας (agent orange)" τα οποία περιείχαν ως πρόσμιξη μικρές ποσότητες διοξίνης.

Για δείτε εδώ Agent Orange - Vietnam - YouTube

Τώρα το πώς βρέθηκαν αυτές οι ουσίες που προσπαθούν να μας τις παρουσιάσουν ως απλά… δύσοσμες; Μάλλον θέλουν να μας… καθαρίσουν αργά αργά μέσω των… αναψυκτικών τους. .

Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα «Coca – Cola» και «Sprite», τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca – Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παραγομένων προϊόντων, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας «Coca – Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca – Cola Τρία Έψιλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...