Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Προσοχή κίνδυνος από κόκα-κόλα και σπράϊτ


Με το ενδιαφέρον πόστ Μας πέρασαν για… βιετναμέζους οι της Coca – Cola είχαμε αναφερθεί στα δηλητήρια 2,4 διχλωροφαινόλη και 2,6 διχλωροφαινόλη που έχουν οι κόκα κόλα και σπράιτ και ζητούσε ο ΕΦΕΤ την ΑΠΟΣΥΡΣΗ τους.

Τώρα επανέρχεται με νέα ανακοίνωση όπου αναφέρει όπως μπορείτε να διαβάσετε, ότι δεν μπορεί να εντοπίσει τις μολυσμένες παρτίδες .

Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ επανέρχεται στο θέμα της ανάκλησης επικίνδυνης παρτίδας κόκα κόλα και σπράιτ. Στην ανακοίνωση αναφέρει πως δεν μπορούν να εντοπιστούν όλα τα προϊόντα με το εν λόγω πρόβλημα και εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των καταναλωτών...Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca – Cola Τρία Έψιλον
Σε συνέχεια του από 21 Φεβρουαρίου 2012 Δελτίο Τύπου σχετικά με την προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca – Cola Τρία Έψιλον, ο ΕΦΕΤ πληροφορεί ότι συνεχίζεται η διαδικασία ανάκλησης / απόσυρσης των εμπλεκόμενων προϊόντων από όλα τα σημεία διάθεσης αυτών. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα στα οποία παρατηρήθηκε η παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης :

α) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca – Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με :

i) Ημερομηνία Λήξης : 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU

ii) Ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU

iii) Ημερομηνία Λήξης : 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU



β) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με :

Ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU

και



γ) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca – Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με

i) Hμερομηνία Λήξης : 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VT και

ii) Hμερομηνία Λήξης : 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VT

* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία Coca – Cola Τρία Έψιλον έχουν παραχθεί από τις ανωτέρω παρτίδες 326.238 τεμάχια αναψυκτικό «Coca – Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L , 437.256 τεμάχια «Coca – Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης/απόσυρσης σε ποσοστό περίπου 88%.
Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι η εταιρεία Coca – Cola Τρία Έψιλον από τον εντοπισμό του προβλήματος στις 17.02.2012 μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο εφαρμογής της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας δεν έχει καταστεί δυνατό να βεβαιώσει την απουσία των εν λόγω προϊόντων από κάθε σημείο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί σε επιτόπιους ελέγχους σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, ήτοι στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, την Αθήνα, το Σχηματάρι, το Ακταίο Πατρών, την ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και την Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα που στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Τα ανωτέρω αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών σε συνδυασμό με διαθέσιμα τοξικολογικά δεδομένα καθώς και στοιχεία κατανάλωσης αποτελούν προϋπόθεση για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας των εν λόγω προϊόντων. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έλεγχοι που αφορούν στην εποπτεία της ανάκλησης / απόσυρσης.

Καλούνται και πάλι οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...