Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τον Καρατζαφέρη δεν τον παίρναμε στα, σοβαρά σε όλα , αλλά τον ..παίρνουμε σε..ορισμένα..


«Η ερώτηση που καταθέτω σήμερα στην Βουλή για τις πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις είναι ακόμη πιο πολύ επίκαιρη λόγω του ότι θα παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλιστών κ. Σούλτς. Είναι ένας σκληρός άνθρωπος, αλλά πρέπει να πω ταυτόχρονα ότι ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην επιστολή που απέστειλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν ένα μήνα, με την οποία ζητούσα την συνδρομή των Ευρωπαίων στο Ελληνικό ζήτημα»,
Αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις, ζήτησε να πάει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να εξηγήσει τι γίνεται, καθώς όπως είπε «εάν διεκδικήσουμε και εξασφαλίσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις, όλα αυτά τα "πακέτα" που γίνονται σήμερα είναι περιττά».

«Έχει εκχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία στη Γερμανία», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «θέλω Έλληνα Πρωθυπουργό και όχι τον κ. Ραϊχενμπαχ».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πολύ υψηλότερο ποσό αποζημίωσης από αυτό που τελικά πήραμε για την υπόθεση δωροδοκιών από τη Siemens»

«Τα 170 εκατ. αποζημίωση για την υπόθεση της Siemens είναι ελάχιστα. Ταυτόχρονα δε, τους δίνουμε και άλλα 450 εκατ. "δώρο" για τους συρμούς, τη στιγμή που υπάρχει ελληνική εταιρεία που μπορεί να συνεχίσει το υπάρχον έργο. Φοβούμαι ότι είμαστε "όμηροι" πλέον της Γερμανίας. Παραλαμβάνουμε υποβρύχια που γέρνουν, νέες παραγγελίες παίρνει η Siemens, τα πάντα η Γερμανία...»

«Έφυγα από τη κυβέρνηση γιατί με όλα αυτά που είδα τρόμαξα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι η όλη υπόθεση έχει "στηθεί", έχει μεθοδευτεί και οργανωθεί από κάποια στιγμή και μετά, αφενός για να μην βγούμε ποτέ από την ύφεση, και αφετέρου, αποδεχόμενοι το Αγγλικό Δίκαιο, να μας πάρουν ό, τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος μας. Θα μας πάρουν το αέριο, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Θα μας το πάρουν όλο μέσω του Αγγλικού Δικαίου. Κατάλαβα μέσα εκεί ότι όλο το παιχνίδι είναι "στημένο". Η τελευταία κουβέντα που τους είπα πριν φύγω ήταν ότι “...δεν είναι σίγουρο ότι θα γλυτώσουν την κρεμάλα”. Γι αυτό και ζήτησα να ικανοποιηθούν οι 3 προϋποθέσεις που έθεσα για τη παραμονή μου στο κυβερνητικό σχήμα»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...