Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η «καυτή…τουαλέτα» έριξε το Airbus



Η Deutsche Welle μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες λίγα λεπτά προτού το Airbus των αιγυπτιακών αερογραμμών συντριβεί, υπήρξε καπνός και ξέσπασε φωτιά μέσα στο αεροσκάφος.
Ο Τιμ Βαν Μπέβερεν, ειδικός σε θέματα αεροναυπηγικής μίλησε στη DW για τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης MS804, επικαλούμενος στοιχεία από την εξειδικευμένη υπηρεσία Aviation Herald, η οποία καταγράφει και αναφέρει συμβάντα που αφορούν αεροπορικές εταιρείες.
Όπως είπε ο ειδικός, με βάση τα στοιχεία που κατέγραψε το  σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System) υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια φωτιά στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.
«Υπήρξε φωτιά στο αεροσκάφος. Το σύστημα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Εντοπίστηκε καπνός σε μια από τις τουαλέτες και ένα λεπτό αργότερα υπήρξε φωτιά στο avionics compartment, εκεί όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μετά από δύο λεπτά έπεσαν οι λειτουργίες του αεροπλάνου», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι περίμενε πως οι αιγυπτιακές αρχές θα είχαν αποκτήσει και δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτές τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...