Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Κουρουπλής: Στο φαγοπότι, πρέπει να συμμετέχουν ΟΛΟΙ.Μόνο συνασπισμοί κομμάτων θα κυβερνούν εφεξής με τον νέο εκλογικό νόμο 
Έτοιμος είναι ο εκλογικός νόμος όπως διευκρίνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει πότε θα έρθει στη Βουλή.
 Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πώς η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αφού όλα τα μικρά κόμματα θα συνηγορήσουν προς το αναλογικότερο της διαδικασίας με το χαμήλωμα του πήχη εισόδου στη Βουλή, αλλά και την αύξηση της δύναμης τους όσον αφορά στην εκλογή βουλευτών.
 «Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία» δήλωσε.  
«Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα «άδειασμα» ούτε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ούτε από τον Πρόεδρο της Βουλής. Εγώ κάνω μία επεξεργασία, θα πρέπει να το επεξεργαστεί και η πολιτική γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας», «Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί».

«Θα εισηγηθώ στην Πολιτική γραμματεία να έρθει πρώιμα ο εκλογικός νόμος» . «Είμαι πάντοτε της αρχής ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι μακριά από το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών εκλογών».  

 Για την «απλή αναλογική», είπε: «Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία, δεν το δίνει ο εκλογικός νόμος, μπορεί και οι 30 να πάνε σε απλή αναλογική, έτσι όπως το προτείνω» και πρόσθεσε: «Ενδεχομένως, όμως, να υπάρξει ένα ποσοστό που εκεί η κοινωνία να καταγράψει τη βούλησή της ότι πάνω από αυτό το ποσοστό, ένα κόμμα πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα και μπορεί να δώσει η κοινωνία το μπόνους αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...