Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πωλείτε όπως είναι επιπλωμένη, μαζί με τους «θαμώνες» της, για ….καθαρίστριες.




Όταν φώναζε πριν τριάντα πέντε χρόνια ο αείμνηστος Ζίγδης πως ο γέρο Καραμανλής θα μας κάνει φιλιππινέζες της Ευρώπης με την είσοδο στην ΕΟΚ του πετούσαν ΟΛΟΙ γιαούρτια. Τώρα ας τα γευτούμε, και μάλιστα όχι ελληνικά, και από σκόνη γάλα.   

Παραλίες, νησιά, ξενοδοχεία μπουτίκ, γήπεδα γκολφ, ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα ιστορικά ακίνητα στην Πλάκα, στις πλαγιές κάτω από την Ακρόπολη, και το …μουνί της Χάιδως. Της Περιστέρας  και της μάνας τους εξαιρείται.
Αυτά περιλαμβάνονται στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έγινε ποτέ στη σύγχρονη Ευρώπη, σημειώνει ο Guardian.
Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Πωλούνται: ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες» ο Guardian αναφέρει ότι η λίστα αυτή  θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί λίστα με ψώνια για σενάριο ταινίας, παρά λίστα με τα υπάρχοντα της χώρας, που η Αθήνα κάτω από την τεράστια πίεση ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί και σχολιάζει ότι η λίστα του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα αυξηθεί.
Το δημοσίευα αναφέρει επίσης ότι η υποχρέωση σύστασης του υπερταμείου αντιμετωπίζεται από τους οργισμένους Έλληνες ως το χαμηλότερο σημείο της επικής μάχης της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη και από κάποιους ως η ύστατη λεηλασία και πλήγμα στην αξιοπρέπεια της χώρας.
Ωστόσο, ο Κουκουλόφορος των Γερμανών επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας αντιτείνει ότι αν και «κατά κάποιους τρόπους οι επικριτές έχουν δίκιο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση». Υπάρχει ένα πολύ χειρότερο πλήγμα στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων, η συνεχής λιτότητα: «Αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους, αν θέλουμε να σταματήσουμε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις των φόρων, πρέπει να βρούμε χρήματα από κάπου.  Αναφερόμενος στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Πιτσιόρλας ρωτά γιατί δε θα έπρεπε να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. «Δε θα ανήκουν για πάντα (στη Fraport) και όταν κάποτε επιστρέψουν σε εμάς θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».  Απορρίπτει επίσης τα περί «ξεπουλήματος των ασημικών», λέγοντας ότι «Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Για παράδειγμα, έχουμε στα βιβλία μας ξενοδοχεία που έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Γιατί θα έπρεπε το κράτος να είναι ξενοδόχος;» ρωτά ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...