Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Παραλίγο να καταρριφθεί Boeing 737 επάνω από την Σαντορίνη γιατί …πήρε ο ύπνος τους πιλότους.



Αεροπορικό θρίλερ πάνω από την Σαντορίνη που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς θεωρήθηκε αρχικά ως πιθανό Renagade, δηλαδή ως απαχθέν αεροσκάφος από τρομοκράτες που κατευθύνεται σε πολιτικό στόχο, όπως συνέβη την 11 Σεπτεμβρίου στη Ν.Υόρκη.
Συγκεκριμένα, ένα Boeing 737 που
ανήκει στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta με 140 επιβάτες, που είχε αναχωρήσει από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ, πετούσε για ώρες χωρίς κανείς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους πιλότους.
Όταν το αεροσκάφος μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο δόθηκε εντολή και απογειώθηκαν από τη Σούδα δύο F-16 Block 52+, τα οποία προσέγγισαν το Boeing πάνω από την Σαντορίνη.
Οι Έλληνες πιλότοι αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι τους στο αμερικανικό αεροπλάνο βρίσκονταν κανονικά στη θέση τους και έδειχναν σαν να κοιμούνται!  
Η παρουσία των δύο ελληνικών μαχητικών έγινε αντιληπτή από τις αεροσυνοδούς και τους επιβάτες, που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ξύπνησαν τους πιλότους, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί μια ακόμα τραγωδία! Το αεροσκάφος ή θα καταρριπτόταν αν κρινόταν ότι κατευθυνόταν σε πολιτικό στόχο ή θα έπεφτε από καύσιμα!
Σύμφωνα με την ΠΑ:
Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, πολιτικό αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση από Γαλλία προς Κουβέιτ, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 19:10. Το αεροσκάφος δεν απάντησε σε κλίσεις που του έγιναν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατά τη διέλευσή του από το FIR Αθηνών.
Στις 19:38 και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, απογειώθηκε ζεύγος F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, με σκοπό την αναχαίτιση του. Στις 19:49 αναχαιτίζεται 7 ναυτικά μίλια ανατολικά Σαντορίνης. Στις 19:55 αποκτά επαφή και τα F-16 αποχωρούν. Στις 20:10 εξήλθε από το FIR Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...