Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πολύ βουβαμάρα δεν έχει πέσει από τους Τούρκους για το «δυστύχημα»;



Γιατί δεν συμμετέχουν στις έρευνες;  Ο «δολοφόνος» πάντα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος.

Συντρίμμια, ανθρώπινα μέλη, προσωπικά αντικείμενα επιβατών και καθίσματα βρίσκουν συνεχώς τα σωστικά μέσα που διενεργούν τις έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Airbus της Egyptair, το οποίο συνετρίβη χτες στη Μεσόγειο. Με αυτό τον τραγικό τρόπο γράφεται ο επίλογος ακόμη μίας αεροπορικής τραγωδίας και τώρα στο προσκήνιο έρχονται τα σενάρια για το τι μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι το πολεμικό ναυτικό της χώρας εντόπισε ανθρώπινα μέλη που πιστεύεται ότι ανήκουν στους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο.
«Το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου μπόρεσε να ανασύρει επιπλέον συντρίμμια του αεροσκάφους, ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, ανθρώπινα μέλη και καθίσματα του αεροσκάφους. Η έρευνα συνεχίζεται» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του υπουργείου.
Δημοσιογράφος του ABC ανέβασε στο twitter φωτογραφία από τον δορυφόρο Sentinel-1A που φαίνεται πως εντόπισε σημείο όπου υπάρχει μια κηλίδα καυσίμων στην ανατολική Μεσόγειο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της EgyptAir Σύμφωνα με την ESA έχει μήκος δυο χιλιομέτρων και εντοπίζεται κοντά στο σημείο όπου εκτιμάται ότι έπεσε στο αεροπλάνο, στην ανατολική Μεσόγειο. Η ESA ανακοίνωσε πως έχει ενημερώσει τις αρχές που διεξάγουν τις έρευνες για το αεροπλάνο. 
Σύμφωνα με το ελληνικό Πεντάγωνο, αμερικανικό αεροσκάφος εντόπισε επιπλέοντα αντικείμενα σε απόσταση 290 ναυτικών μιλίων, δηλαδή 540χλμ, νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Το σημείο το οποίο "δίνει" η Αμερικανική Αεροπορία, δείχνει ότι προσπέρασε κατά πολύ το FIR Αθηνών και είχε εισέλθει στο FIR του Καΐρου.
Στις έρευνες συμμετέχουν:
  • Η Αίγυπτος με πλωτά και αεροπορικά μέσα,
  •  Η Ελλάδα με ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου που διεξάγουν έρευνες εντός του FIR Αθηνών μέχρι τα όρια με τα FIR Λευκωσίας και Καΐρου και εάν ζητηθεί δυτικότερα.
    Μαζί με το C-130 πετά στην περιοχή ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που εναλλάσσεται με ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού. Στη διάθεση των αιγυπτιακών αρχών εφόσον ζητηθεί παραμένουν το υποβρύχιο Ματρώζος και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Χθες το C-130 συνέχισε τις έρευνες ρίχνοντας φωτιστικές βόμβες κατά τις πτήσεις του στα FIR Αθηνών και Καΐρου.
  • Η Γαλλία επιχειρεί με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και δήλωσε την ετοιμότητά της να διαθέσει ένα πλοίο ωκεανογραφικών μελετών που βρίσκεται στην περιοχή.
  • Η Ιταλία με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας
  • Η Βρετανία με ένα αεροσκάφος C-130 που απογειώθηκε από την Κύπρο.
  • Οι ΗΠΑ με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...