Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

E ..ρε ….πυγμάχος που του χρειάζεται πάλι.



Διαφωνία μεταξύ Ιεράς Συνόδου και Πολιτείας σημειώθηκε λίγο πριν την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, στην οποία παρευρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή».

Αφορμή στάθηκε μια διαφωνία για την επιλογή των θέσεων από τις οποίες θα παρακολουθούσαν την δοξολογία ο Πάκης , και ο Ρώσος ομόλογός του. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η Ιερά Κοινότητα πρότεινε να κάτσει στον επισκοπικό θρόνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν ως τιμώμενο πρόσωπο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής προεδρίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Παυλόπουλος αρνήθηκε να παρακολουθήσει τη δοξολογία από το παραθρονιοστασίδι, καθώς ένιωθε ότι η συγκεκριμένη λύση θα τον έφερνε «ένα σκαλί πιο κάτω» από τον Πούτιν. Όταν μάλιστα οι αγιορείτες αρνήθηκαν την τοποθέτηση δύο ίδιων καθισμάτων μπροστά στα στασίδια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη δοξολογία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ιεράς Κοινότητας και Πολιτείας για την υποδοχή του Ρώσου προέδρου στις Καρυές. Οι αγιορείτες απέρριψαν την πρόταση του Παυλόπουλου να υποδεχτεί ο ίδιος τον ομόλογό του και επικαλούμενοι το αγιορείτικο τυπικό που προβλέπει υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα, του ζήτησαν να τον υποδεχτεί στην είσοδο της Κοινότητας.

«Θύμα» της σύγκρουσης υπήρξε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ κ. Στάθης Λιάντας, τον οποίο η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικής κοινωνίας με επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο, αναφέρει η εφημέριδα.

 

Έφαγε το ξύλο της «ΑΡΚΟΥΔΑΣ» Υπέρ-υπουργός;

 

 Η Κυψέλη θα τον φάει...




Τελικά τι κατάφεραν αθόρυβα οι δούρειοι ίπποι; Ο Ρώσος Πρόεδρος να εγκαταλείψει την Ελλάδα με τις χειρότερες εντυπώσεις. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάφεραν να χάσουν τον μοναδικό ηγέτη που οι ίδιοι διαφήμιζαν ως φίλο της ελληνικής κυβέρνησης. Υπάρχει μάλιστα στιγμιότυπο με τους Τσίπρα-Πούτιν στο Μαξίμου στο οποίο φαίνεται ο Ρώσος Πρόεδρος να χάνει την υπομονή του και να ζητάει να αρχίσουν οι δηλώσεις στις κάμερες.
Στο Άγιο Όρος οι αγιορείτες υποστήριξαν ότι με βάση το τυπικό, ο τιμώμενος τοποθετείται στον επισκοπικό θρόνο και ο Παυλόπουλος θα παρακαθόταν  στο παραθρόνιο στασίδι, πλάι στον κ. Πουτιν. Όμως υπήρξε αντίδραση από την ελληνική προεδρία, που για λόγους συμβολισμού αρνήθηκε μια τέτοια λύση που θα έφερε «ένα σκαλί παρακάτω» τον πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η προσπάθεια συμβιβασμού δια της τοποθέτησης δυο ίδιων πολυθρόνων μπροστά στα στασίδια, για να παρακολουθήσουν από εκεί οι Παυλόπουλος και Πουτιν, δεν έγινε δεκτή από την Κοινότητα και έτσι ο Ρώσος πρόεδρος, ως τιμώμενο πρόσωπο, θα ανέβει στον επισκοπικό θρόνο, όμως ο  Παυλόπουλος δεν θα πάει στην δοξολογία και θα τον υποδεχθεί αμέσως μετά στην είσοδο του κτιρίου της Κοινότητας.
Είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ιεράς Κοινότητας και Πολιτείας και για την υποδοχή του κ.Πουτιν στις Καρυές. Από την προεδρία της Δημοκρατίας εκφράστηκε η επιθυμία να τον υποδεχθεί ο κ. Παυλόπουλος κατά την άφιξή του στην πλατεία των Καρυών. Όμως, οι αγιορείτες απέρριψαν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενες το αγιορείτικο τυπικό που προβλέπει υποδοχή στην πλατεία από τον «οικοδεσπότη», που είναι η Ιερά Κοινότητα, και έτσι ο  Παυλόπουλος  θα υποδεχθεί τον ομόλογό του στις στην είσοδο της Κοινότητας.

Δείτε τις σαράντα συγκλονιστικές φωτογραφίεςπου ανέβασε το Κρεμλίνο από την επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος. Τόσο πολύ αγάπησαν τον Πακη που είναι μόνο σε μια ,και αυτή ...ξώφαλτσα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...