Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στο ίδιο έργο παίζουμε, αλλά εμείς ως... θεατές.



Με το σύνθημα «δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε» έχουν βγει και σήμερα στους δρόμους οι Γάλλοι για να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές αλλαγές που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ οι οποίες θα επαναφέρουν τον εργασιακό «Μεσαίωνα» όπως ήταν τον καιρό της Φεουδαρχίας.
Κατά εκατοντάδες χιλιάδες, απ'άκρη σ'άκρη της Γαλλικής επικράτειας και ιδίως στις μεγάλες πόλεις, οι πολίτες της χώρας διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στα εργασιακά που προωθούν οι Βρυξέλλες.
Οι Γάλλοι πολίτες μάχονται εδώ και ενάμιση μήνα στους δρόμους με τεράστιες συγκεντρώσεις.
Ένα από τα πολλά συνθήματα που έχουν οι Γάλλοι είναι ότι “δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε” προσπαθώντας να κάνουν και άλλους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους.
Δεν είναι πάντως ο πρώτος λαός που μέμφεται τον ελληνικό για την παθητική του στάση όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων. 
Πριν από έξι χρόνια ένα πανό των Indignados στη Μαδρίτη έγραφε «Σσσσσ, οι Έλληνες κοιμούνται» και ήταν αρκετό για την έκρηξη των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος.
 Αυτή τη φορά το μήνυμα έρχεται από τη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι ότι συμβεί στην Γαλλία θα συμβεί και εδώ. Συνεπώς αφορά άπαντες. Η γαλλική κυβέρνηση τονίζει ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο τη μείωση της ανεργίας, καθώς, μέσω της χαλάρωσης της νομοθεσίας, οι εργοδότες θα προχωρούν ευκολότερα σε νέες προσλήψεις.
 Στη Γαλλία πλέον οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν έως και 46 ώρες την εβδομάδα -σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και 60- χωρίς να αμείβονται με βάση το σύστημα των υπερωριών. Ακόμα, θα είναι ακόμα ευκολότερο για τους εργοδότες να προχωρούν σε προσλήψεις ή απολύσεις.
 Στην Ελλάδα πάντως όλοι ήδη ξέρουν τι γίνεται. Ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος της Ευρώπης. Απλά τώρα οι άλλοι λαοί συνειδητοποίησαν ότι τα «κόλπα» των Βρυξελλών δεν απευθύνονταν μόνο για τον γείτονα-θύμα τους που είναι η Ελλάδα αλλά και στους ίδιους. Στην ίδια «χύτρα» είμαστε.

Με την υπογραφή του Πάκη ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί την Τετάρτη. Στη λίστα 60.000 δανειολήπτες. Το αγόρασες 100, πουλιέται 30, τόσα θα πάρεις! Ούτε καν την αντικειμενική αξία του ακινήτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...