Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Βούτσης: «πού έχω μπλέξει ρε πούστη .Τι «κωλόγεροι » είναι αυτοί ρε μαλάκα;».Ο Βούτσης συνελήφθη μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να χρησιμοποιεί κυριολεκτικά διάλεκτο πεζοδρομίου, στολίζοντας άγνωστο ποιους με άνευ προηγουμένου κοσμητικά επίθετα και αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα όσους εκ των δημοσιογράφων τον άκουσαν.
Το φραστικό ολίσθημα του Προέδρου της Βουλής που είναι και η ωμη πραγματικότητα  καταγράφηκε κατά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία είχε αποφασίσει με την πλειοψηφία των 4/5 για τη σύνθεση του Δ.Σ. του ΑΣΕΠ με το διορισμό 3 αντιπροέδρων και 24 συμβούλων.
Κι ενώ όλα τα μέλη ήταν όρθια και έτοιμοι να αποχωρήσουν, ο αθυρόστομος Βούτσης, όντας πεπεισμένος ότι ο ήχος έχει πια κλείσει ακούστηκε να λέει χαμηλόφωνα «πού έχω μπλέξει ρε πούστη .Τι «κωλόγεροι » είναι αυτοί ρε μαλάκα;».
Τα πρόσωπα για τα οποία προορίζονταν τα… «γαλλικά» παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, αρκετοί το συνέδεσαν με μία ένσταση επί της ψηφοφορίας που είχε εκφράσει μόλις ένα λεπτό πριν ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ.
Όπως και να’ χει το λεξιλόγιο του  Βούτση δεν παύει να είναι ωμό και σε συνδυασμό με την ιδιότητά του σχολιάστηκε αρνητικά. Άλλωστε είναι η δεύτερη φορά που τον προδίδουν τα ανοιχτά μικρόφωνα.
Η προηγούμενη ήταν το Νοέμβριο όταν ο ίδιος πιστεύοντας ξανά ακράδαντα ότι το εσωτερικό κύκλωμα τηλεόρασης της Βουλής δεν μεταδίδει ακόμη ήχο και κουβεντιάζοντας χαλαρά με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής αποκάλυψε έναν απόρρητο διάλογο που είχε με τον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επισκεπτόταν την Αθήνα, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως διπλωματική γκάφα και για την οποία μετά το θόρυβο ο κος Βούτσης υποχρεώθηκε να κάνει λόγο για «ελεύθερο σχολιασμό» που κακώς δημοσιοποιήθηκε.

Από την άλλη πλευρά καλύτερα να μπινελικώνεις, παρά να κοροϊδεύεις ασύστολα όπως ο Κατρουγκαλος που είπε αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις offshore ….«Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ, το θέμα της πολιτικής ηθικής και το θέμα της νομιμότητας. Εγώ σας λέω ευθέως ότι είναι πολιτικά ανήθικο οποιοσδήποτε πολιτικός, όχι μόνο υπουργός, να έχει offshore εταιρείες. Από την άλλη μεριά είναι το ζήτημα της νομικής αποτύπωσης». Και τόνισε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει το νομοθετικό πλαίσιο, τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται».
Στο ερώτημα αν γνώριζε την ύπαρξη της συγκεκριμένης διάταξης στο νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Ομολογώ ότι δεν ήξερα, όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...